x

Njoki od tikve sa bosiljkom i parmezanom

Dodajte još listića svježeg bosiljka i pospite svježe naribanim parmezanom.

Sastojci: 1 kg pečene i ohlađene tikve, 500 g brašna, 2 jaja, svježi bosilljak, maslinovo ulje, so, biber, parmezan ili ribanac.


Priprema:

1. Rernu zagrijte na 200 stepeni. Tikvu narežite na kriške i pecite oko sat. Kriške ohladite pa s njih maknite stvorenu koricu i odvojite narandžasto meso. Od njega napravite pire.

2. Dodajte jaja, posolite, dodajte nekoliko sitno nasjeckanih listića svježeg bosiljka i brašno. Sve dobro izmiješajte, po potrebi dodajte još brašna pa zamijesite izdašno, meko tijesto.

3. Napravite njoke. U međuvremenu zakuhajte vodu, posolite i kuhajte njoke dok ne isplivaju na površinu. Izvadite ih šupljikavom kašikom.

4. Vruće njoke prelijte zagrijanim maslinovim uljem ili ih na njemu prepecite. Dodajte još listića svježeg bosiljka i pospite svježe naribanim parmezanom.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.