x

Zenica

NK Čelik - NK Bosna: Izvještaj sa utakmice! (Galerija)

Na A terenu stadiona Kamberovića polja sastale su se ekipe NK Čelik i NK Bosna Visoko. Bio je ovo derbi 14.kola Druge lige FBiH – grupa „Centar“. Iako su crno-crveni meč započeli bez nekoliko standardnih igrača, Čelik je od prve minute krenuo snažno ofanzivno naprijed.

Na samom početku utakmice, Vardo Harun je nakon jednog prekršaja dobio žuti karton. Prva ozbiljna šansa za Čelik viđena je već u 10.minuti kada je Sivac pogodio stativu. Na gol se čekalo sve do 41. minute, kada prekid s desne strane izvodi Vardo, a sjajan gol glavom postiže Isaković za vodstvo Čelika 1:0, to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu, nakon jednog prekida, glavni sudija pokazao je na bijelu tačku. Ova odluka izazvala je opšte iznenađenje kod svih prisutnih, a domaći navijači izrevoltirani još jednom diskutabilnom sudijskom odlukom utrčali su u teren. Meč je prekinut, a igrači Čelika i Bosne kao i službene osobe su otišli u svlačionicu. Nakon održanog brifinga, delegat utakmice donio je odluku kojom meč nije nastavljen.

Sastav NK Čelik: Nurković Adis, Arnautović Davud, Šabić Harun, Salkić Sulejman, Isaković Aladin, Mašić Adnan, Džaferović Imran, Kolić Besim, Kovač Selmir, Sivac Eldar i Vardo Harun. Na klupi: Durmo Adi, Muslić Amar, Subotić Sanjin i Durmiš Edin.

Zbog crvenog kartona trener Skočibušić nije mogao ekipu voditi sa klupe, pa je ulogu glavnog trenera preuzeo Kamberović Izudin. Svi oni koji su danas pratili utakmicu, bili su svjedoci činjenice u kojoj su diskutabilne sudijske odluke, nažalost, još jednom bacile mrlju na bh nogomet.

Nogometni klub Čelik Zenica ne opravdava ponašanje pojedinaca, ali ćemo nastaviti hrabro i odlučno da se borimo za dobrobit nogometa u našoj zemlji, jer smatramo da su igrači ti koji moraju imati glavnu ulogu, te da jedino fer i korektna borba na terenu treba i mora da odluči pobjednika.

Našim navijačima i simpatizerima se još jednom zahvaljujemo na dosadašnjoj podršci,a igračima čestitamo na pokazanoj želji i borbenosti. Povodom nemilih scena na današnjoj utakmici, klub će se oglasiti posebnim saopštenjem za javnost.

.

.

.

.

Foto: Pahuljko            

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.