x

Iskrali se iz hotela i otišli na zabavu u Miamiju

Noć kad su igrači Bayerna probudili "party zvijer" u Jamesu i presudili Niki Kovaču

Jamesu Rodriguezu su mnogi nakon Mundijala 2014. godine predviđali veliku karijeru, ali nažalost nije ispunio puni potencijal koji je imao.

James je oduševio fudbalski svijet svojim igrama u dresu reprezentacije Kolumbije na Mundijalu koji se prije sedam godina igrao u Brazilu.

On je nakon toga iz Monaca prešao u Real Madrid za čak 75 miliona eura i očekivalo se da će biti nova zvijezda kraljevskog kluba, ali Kolumbijac nije imao minutažu koju je očekivao u ovom timu.

James je odlučio na ljeto 2017. godine da ide u Bayern na posudbu gdje je proveo dvije sezone. Očekivao je da će minhenski klub otkupiti njegov ugovor i da će ostati na Allianz Areni, te je bio iznenađen kada se to nije desilo.

No, njemački Bild je otkrio detalje noći kada je sve krenulo nizbrdo za Jamesa u Bayernu. To se desilo na ljeto 2018. godine na pripremama za novu sezonu dok je njemački klub bio na turneji u Americi.


Tada je ekipa boravila u Miamiju, a igrači su u ponoć odlučili da se iskradu iz hotela i idu u provod. Niko Kovač je tada tek preuzeo ekipu i bio je to prvi veliki skandal igrača ovog tima koji su uspjeli nekako da sakriju od očiju javnosti.

Ekipa je tada upisala nekoliko pobjeda u pripremnim mečevima i igrači su trebali dobiti dozvolu za izlazak, ali se Kovač predomislio u posljednji trenutak. Poručio je da ih čeka važan meč na Allianz Areni protiv Manchester Uniteda kojim se završavaju pripreme i želio je da svi igrači budu u najboljem izdanju.

"Večeras niko ne ide van. Imamo važan test za nekoliko dana i morate svi biti fokusirani i spremni. Uskoro dolazi i prvo kolo Bundeslige i izlasci i provodi nisu mogući na pripremama", rekao je Kovač svojim igračima.

Međutim, David Alaba, Rafinha i Franck Ribery baš nisu poslušali novog trenera jer su iste noći organizovali veliku zabavu. Sve su dogovorili na svojoj WhatsApp grupi, a onda su se iskrali iz svojih hotelskih soba.


U fokusu se te noći našao upravo James koji je govorio saigračima da mu je to bio najbolji provod u životu. Bild piše da su tada oni probudili "party zvijer" u Jamesu kojem se noćni život tada itekako svidio.

U sobe su se vratili tek u šest sati ujutro, a iako ih je brat Nike Kovača, Robert, vidio kako napuštaju hotel odlučio je da to prešuti. Kovač je kasnije dobio otkaz u klubu, a mnogi smatraju da je najveći razlog što nije kaznio tog jutra svoje igrače zbog kršenja discipline i već tada je izgubio autoritet u svlačionici.

James je te noći shvatio kako je noćni život dobar i fudbal mu je očito pao u drugi plan zbog čega je sve krenulo nizbrdo u njegovoj karijeri.

Umjesto otkupa ugovora Bayern je Jamesa vratio u Real Madrid gdje je igrao još jednu sezonu, a onda je otišao u Everton. No, i u Engleskoj se zadržao svega godinu dana i zbog loše fizičke spreme Rafael Benitez ga je otpisao ljetos.

Zbog toga je bio primoran da traži novi klub i svi su bili u šoku kada je odlučio da ide u Katar gdje je potpisao za Al Rayyan. No, ni tamo mu ne ide baš najbolje jer na terenu djeluje totalno izgubljeno, a sad je i pred suspenzijom jer je udario glavnog sudiju na jednoj od utakmica.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.