x

Publika je nosila domaće košarkaše do pobjede

Noć za pamćenje u Donjem Vakufu: Promo na krilima navijača do velikog finala

U majstorici polufinala A-1 lige sinoć su u Donjem Vakufu snage odmjerili košarkaši Proma i Turbine iz Jablanice.

U sjajnom meču domaći su na kraju slavili 75:71, a ponajviše zahvaljujući velikoj podršci navijača koji su napunili dvoranu i priredili atmosferu za pamćenje.

"Za ono što je bilo na tribinama teško je naći prave riječi. Iz Jablanice je doputovala grupa od preko 100 navijača, ali "najbolji navijači na svijetu" imali su pravi odgovor. Preko hiljadu Donjovakufljana nosilo je svoju ekipu tokom cijelog susreta, grmilo je "Donji Vakuf, Donji Vakuf.. Promo, Promo.", od trogodišnjaka do stogodišnjaka, svi su disali i navijali kao jedan, svjesni da prisustvuju jednom od najljepših događaja u historiji svog grada. Kako je god teško naći riječi za opisati atmosferu sa tribina, još je teže naći prave riječi zahvalnosti za podršku tokom cijele sezone, a posebno u ovoj utakmici. Zato, dragi prijatelji, dragi članovi porodice zvane KK "Promo", jedno veliko HVALA VAM.

P.S.: Još nije gotovo. Dva koraka smo do pehara. Napravimo ih zajedno, za "Momke s Vrbasa, za Donji Vakuf, za historiju", istakli su iz KK Promo.

Svakako da će biti uzbudljivo i u finalu, a u Donjem Vakufu vjeruju da na kraju mogu do elitnog ranga bh. košarke.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.