x

Zenica

Nogometašice BiH sutra dočekuju Izrael

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Ženska nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovina sutra u Trening centru Nogometnog saveza u Zenici igra susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine u Engleskoj u kojem dočekuje selekciju Izraela.

Za izabranice Samire Hurem ovo je veoma važan meč u ovom kvalifikacionom ciklusu.

„Obavili smo jako dobru pripremu za utakmicu, igračice su radile kvalitetno na treninzima. Našu posljednju kvalifikacionu utakmicu smo odigrali upravo protiv Izraela i dobro poznajemo protivnika. To je kvalitetna i iskusna ekipa. Mi smo bili bolji u Izraelu i pobijedili, ali bilo je i grešaka sa naše strane u tom meču. Tokom priprema smo radili na ispravljanju tih grešaka i vjerujem da ćemo na terenu pokazati da smo kvalitetniji i da ćemo osvojiti 3 boda“, izjavila je na današnjoj press konferenciji selektorica Samira Hurem. 


Kvalifikacije koje su počele krajem proteklog ljeta naše nogometašice otvorile su pobjedom 7:1 protiv Gruzije, zatim sa 2:0 bile bolje od Malte. Pobjednički niz na domaćem terenu žele nastaviti i u narednom meču

Milena Nikolić je izjavila:

„Kao kapitenka mogu reći da nikad nismo imali bolju atmosferu u ekipi. To se pozitivno odrazilo i na naše rezultate, koji su odlični iako nam je ekipa mlada. Maksimalno se priprema za ove utakmice. Fokusirne smo na Izrael i želimo da nastavimo niz pobjeda. Igramo na našem terenu, pred našom publikom i nadam se da ćemo ispuniti očekivanja i osvojiti bodove“, izjavila je kapitenka Milena Nikolić.

Reprezentativka Marija Aleksić sa nestrpljenjem očekuje sutrašnji meč:

„U ovim kvalifikacijama igramo veoma dobro, osvojili smo devet bodova i postigli 12 golova. Maksimalno smo skoncentrisani da što bolje odradimo kvalifikacije. Stručni štab, igračice, svi imamo zajednički cilj, a kad ka cilju idemo zajedno, onda je mnogo lakše. Jedva čekamo utakmicu i nadamo se da ćemo još jednom da se pokažemo u najboljem svjetlu na našem terenu“.

Susret Bosna i Hercegovina Izrael igra se sutra u Trening centru Nogometnog saveza u Zenici u 14:30 sati, a nastavak kvalifikacija našu reprezentaciju očekuje 10. marta kada gostuju selekcije Malte.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.