x

DER KLASSIKER U DORTMUNDU

Nogometna poslastica: Borussia nakon spektakularnog preokreta savladala Bayern

U 11. kolu njemačke Bundeslige u Dortmundu je odigran 99. ligaški Der Klassiker u kojem je Borussia savladala Bayern rezultatom 3:2.

Utakmica na Signal Iduna Parku je bila plava nogometna poslastica prepuna spektakularnih poteza.

Prvu priliku na meču imala je Borussia kada je u 10. minuti Marco Reus šutirao, a Manuel Neuer je bio siguran. Sedam minuta kasnije zaprijetili su i Bavarci preko Francka Riberyja, ali je Francuz šutirao tik pored stative.


U 26. minuti Bayern je poveo. Serge Gnabry je ubacio loptu sa desne strane, a Robert Lewandowski iz peterca glavom pogađa za 1:0.

Ribery je novu priliku imao u 33. minuti kada je Ribery ponovo pokušao, ali je njegov udarac zaustavio Marvin Hitz.


Domaćin je poravnao u 49. minuti. Neuer je oborio Reusa, a sudija Manuel Grafe je dosudio penal. Reus je preuzeo odgovornost na sebe i pogodio je za 1:1.

Radost domaćih navijača trajala je samo četiri minute kada je Lewandowski pogodio drugi put na meču, ovaj put nakon asistencije Joshue Kimmicha.


Reus je bio u stopostotnoj šansi u 59. minuti kada je morao postići pogodak, no u petercu Bayern je previše petljao s loptom i velika prilika je propala.

No, kapiten Borussije se za taj promašaj iskupio u 67. minuti. Lukasz Piszczek je ubacio loptu sa desne strane, a Reus iz voleja postiže golčinu za 2:2.


Taj pogodak je u potpunosti šokirao aktuelnog prvaka, a Neuer je po loptu u svoju mrežu morao treći put u 74. minuti.

Nakon sjajno izvedene kontre Paco Alcacer je izašao sam na Neuera, sačekao da reprezentativac Njemačke padne na travu, a potom je potkopao loptu preko njega za konačnih 3:2.


U 90+5. minuti Lewandowski je postigao golčinu petom, ali je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda u kojem se Poljak našao.

Borussiji je ovo bila 25. pobjeda u prvenstvenim duelima, Bayern ima 45, dok je 29 susreta završeno bez pobjednika.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.