x

zvanična potvrda

Nogometni savez potvrdio: Prosinečki više nije selektor!

Nogometni savez BiH u ovom trenutku potvrdio je da Robert Prosinečki više nije selektor našeg nacionalnog tima. 

Robi je Zmajeve vodio nepune dvije godine, a sa klupe odlazi nakon loše odrađenih kvalifikacija za EP u kojima je naš tim završio na četvrtoj poziciji.

Kako smo ranije najavili, početkom decembra će biti sjednica Izvrnog odbora na kojoj bi se trebalo razgovarati o novom selektoru.

Novi selektor će imati sasvim dovoljno vremena da spremi reprezentaciju za ono što slijedi, a to je play off Lige B Lige nacija za plasman na Euro. Naša reprezentacija prvi meč igra protiv Sjeverne Irske na domaćem terenu, a potencijalni drugi igrat će s boljim iz meča Slovačka - Republika Irska. Ti mečevi na programu su krajem marta iduće godine.

Sušić: Vraćam li se? Nemojte, nije pošteno zbog Robija... Vidim ima još kandidata

Povodom novonastale situacije za naš portal govorio je nekadašnji selektor Safet Sušić. Upitali smo ga da li će se sada vratiti na ovu funkciju s koje je otišao krajem 2014. godine?

"Da li se vraćam? Nije pošteno da dajem takve izjave, pogotovo u ovom momentu. Vidio sam da se pominje još nekoliko trenerskih imena. Treba pustiti ljude iz Saveza da u miru donesu najbolju odluku za reprezentaciju, a ja oko toga stvarno ne bih nešto više da govorim", rekao je Sušić za SportSport.ba i dodao kako ga niko još nije zvao. 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.