x

Norris: Nisam siguran da sam ikad uživao kao u toj borbi

McLarenov vozač Lando Norris kaže da nikad nije uživao u borbi na stazi kao na prošloj utrci u Austriji kada se u jednom trenutku pet bolida borilo za pozicije u prilazu prema trećem zavoju što smatra dokazom da nova pravila funkcioniraju kako treba.

Nakon što je Ocon prestigao Zhoua, Kinez se našao pod pritiskom dvostrukoga svjetskog prvaka Alonsa, ali dok su se oni borili ubrzo su im se pridružili i Magnussen, Norris i Schumacher, donosi MAXF1.net.

Tako smo vidjeli nesvakidašnju scenu u kojoj pet bolida prilazi trećem zavoju, ali bez obzira na bliskost utrkivanja nije došlo do kontakta.

Norris se za Telegraph osvrnuo na tu sjajnu borbu i pohvalio novu generaciju bolida i nova pravila koja omogućuju vozačima da se bliže prate i da borbe traju duže.

“Nisam siguran jesam li ikad uživao u borbi kao u toj borbi pet bolida u nedjelju,” rekao je Norris.


“Ne znači nužno da su pretjecanja lakša s ovim bolidima, zapravo su vjerojatno nešto teža jer je učinak zavjetrine puno manji pa nemate razliku u brzini kao prije kada je bila i do 30 km/h.”

“Ali to znači i kad prestignete da ne možete pobjeći kao prije. Drugi vozač vas može pratiti i ostati unutar DRS dosega u idućem krugu. Imate te konstantne borbe, krug za krugom.”

“Postalo je puno više taktički po pitanju gdje čuvate bateriju, gdje ju koristite, a gdje planirate pretjecanje. Posebno kad je oko vas skupina vozača kao u nedjelju [u Austriji].”

“Isprve su se borili Zhou u Alfa Romeu i Alonso u Alpineu, ali to je omogućilo dvojici vozača Haasa i meni da se približimo.”


“Bilo je izuzetno uzbudljivo kad smo se svi približili, pet bolida koji se bore za poziciju uoči trećega zavoja nije nešto što inače vidimo, čak ni u prvom krugu.”

“Staza je očito odigrala svoju ulogu. Red Bull Ring dopušta dobru borbu kotač uz kotač. U sprint utrci u subotu, Alex Albon i ja bili smo oko pola kruga jedan pokraj drugoga što je bilo prilično dobro.”

Norris je pohvalio i novi tehnički pravilnik koji je dizajniran kako bi se bolidi mogli bolje pratiti i kako bismo gledali kvalitetnije utrkivanje, ali i napredak u sigurnosti bolida.

“Utrkivanje je u ovom trenutku fantastično, FIA i Formula 1 zaslužuju pohvale za nova tehnička pravila koja su definitivno doprinijela ovome što vidimo, kao i inovacije po pitanju sigurnosti koja su nedvojbeno spasila živote, poput halo zaštite.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.