x

Slovenci idu na Španiju

Norvežani savladali Sloveniju i zakazali okršaj s Hrvatskom u polufinalu

Rukometaši Norveške večeras su pobijedili Sloveniju sa 33:30 i tako osigurali prvo mjesto u grupi.

Norveška i Slovenija imali su direktan obračun za prvo mjesto u grupi, a na kraju su Norvežani uspjeli da slave. To znači da će Norveška u polufinalu igrati protiv Hrvatske, dok će Slovenija na megdan Španiji.

Slovenci su se dobro držali u prvom poluvremenu i činilo se da će ovo biti jedna neizvijesna utakmica. Nakon prvih 30 minuta Norveška je vodila sa 14:13.

No, u nastavku meča Norvežani su uspjeli da naprave osjetniju prednost. Ovaj tim je imao i pet golova prednosti, ali su u finišu utakmice se to zakomplikovali.

Slovenija se uspjela vratiti i smanjiti na 30:29 četiri minute prije kraja utakmice. No, Norveška je uspjela do kraja da zadrži prednost i iskoristi greške Slovenaca. Norvežani su na kraju slavili sa 33:30.

Norvešku je do pobjede vodio Gulliksen sa sedam golova, dok se u ekipi Slovenije istakli Kodrin i Cehte sa po pet golova.

Treba dodati da je selektor Norveške u ovom meču odmorio neke od najboljih igrača za meč polufinala. Prije svega to se odnosi na sjajnog Sandera Sagosena.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.