x

Nova generacija Audi R8 će dobiti električni pogon

Električni automobili već polako ulaze u gotovo svaki segment. Sportski modeli nisu izuzetak, kao što će ćemo uskoro vidjeti na primjeru Audija R8. Konzervativni obožavatelji marke vjerovatno neće biti oduševljeni. Nova generacija ovog automobila će dobiti električni pogon.

Htjeli mi to ili ne, većina proizvođača ide u istom pravcu. Neki to mogu smatrati svetogrđem, ali drugog puta nema – barem za sada. Strogi standardi zaštite okoliša znače da korporacije ne žele ulagati u benzince i dizelaše jer nemaju budućnost.


Električni Audi R8 – o čemu govorimo?

Rimac i Porsche su dokazali da električni automobili mogu biti sportski. „Bešumni katapult“ sigurno se neće svidjeti mnogima, ali ga nećemo izbjeći. Uvjereni smo da će električni Audi R8 ponuditi nevjerovatne performanse. Pretpostavljamo, međutim, da će masa praznog vozila biti znatno veća nego u sadašnjoj generaciji.


Novi Audi R8 je možda teži, ali je vjerojatno da će biti najbrža verzija ikada. Međutim, zapamtite da u takvim automobilima nisu bitne samo performanse. Važne su i vozne karakteristike koje omogućuju glatko skretanje u krivinama. Hoće li Audi R8 EV biti agilan kao i trenutna generacija sa klasičnim motorom? Ovdje već imamo neke nedoumice.

Međutim, ostaje pričekati na inženjere iz Ingolstadta. Električni debi električnog Audija R8 trebao bi se dogoditi u sljedećih nekoliko godina.


(Automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.