x

Nova Honda na električni pogon

Nema više samurajskih rezova i dizajnerskog ludila. Novi HR-V vjerovatno je najpristojnija Honda ikad. Je li istovremeno i najljepša?

Nakon patentnih skica koje su nagovijestile izgled nove Honde HR-V, u prilici smo da vidimo prve fotografije nove generacije ovog SUV-a. Iako japanski proizvođač nije objavio tehničke detalje, čini se da novi model ima veće spoljašnje dimenzije od prethodnika. Osim potpuno novog dizajna, kojim je Honda napravila veliki zaokret u odnosu na još uvijek aktuelni HR-V, novina je i hibridni pogon.

U Hondi podsjećaju da je to njihov treći model koji nosi oznaku e:HEV (hibridno električno vozilo), posle restilizovanog modela CR-V i potpuno nove Honde Jazz.


Što se enterijera tiče, japanski proizvođač navodi da je “pametnim uklapanjem elemenata hibridnog pogonskog sklopa” HR-V zadržao prostor unutrašnjosti svog prethodnika (koji nije imao hibridni pogon), pa četiri odrasle osobe mogu da sjede u maksimalnom komforu. Takođe su zadržana multifunkcionalna “magična sjedišta” koja nude fleksibilnost ravnog spuštanja ili preklapanja sjedalnog dijela uvis, u zavisnosti od potrebnog prostora za tovar.


Novi HR-V, u skladu sa Hondinim ciljevima elektrifikacije svih glavnih modela do 2022. godine, na evropskom tržištu se očekuje krajem 2021. godine.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.