x

Nova Opel Corsa debitovala u Frankfurtu

Opel je na frankfurtskom salonu automobila održao premijeru nove, šeste generacije Corse. Po prvi put ovaj automobil će se prodavati i u verziji sa električnim pogonom.

Kada je riječ o dizajnu, nova generacija Corse ima nešto drugačije proporcije nego ranije - automobil je prije svega niži, pa samim tim ima dinamičniji, sportskiji izgled. Dužina je približno isto kao kod prethodne generacije, ali je auto niži za 48 mm, dok je pozicija sjedišta spuštena za 28 mm, u poređenju sa odlazećom Corsom.

Po prvi put Corsa je dobila farove sa IntelliLux Matrix LED tehnologijom, a nova, tanja prednja maska upotpunjava sportski imidž automobila, a LED je u potpunosti "osvojio" i stop svjetla koja stilski podsjećaju na zadnje svjetlosne grupe Insignije.

Značajne promene u odnosu na aktuelnu Corsu zatičemo u unutrašnjosti novog modela. Automobil sada ima znatno moderniji kokpit sa digitalnom instrument tablom i 7 inčnim ekranom multimedije (u osnovnoj verziji), dok je na raspolaganju i opcioni, veliki ekran promjera 10 inča.

Treba imati u vidu da je na fotografiji prikazan enterijer verzije sa bogatim paketom opreme, što znači da će najjeftinije varijante Corse vjerovatno imati klasične analogne instrumente.

Nova generacija Corse dolazi sa ekonomičnim benzinskim i dizel agregatima u rasponu snage od 55 kW (75 ks) do 96 kW (130 ks).

Ipak, jedna od najznačajnijih novina je da će šesta generacija Opelovog bestselera biti dostupna i kao potpuno električna Corsa-e sa baterijama kapaciteta 50 kWh, snagom od 100 kW (136 ks) i autonomijom u vožnji od 330 kilometara.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.