x

Mostarci odigrali sjajan meč

Nova velika pobjeda Rođenih: FK Velež savladao NK Čelik u Zenici

Velež je u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na gostovanju savladao Čelik rezultatom 0:2.

Odličan tim odigrao je na Bilinom polju tim Feđe Dudića i na kraju su Rođeni zasluženo odnijeli tri boda iz Zenice.

Velež je u prvom poluvremenu bolje izgledao na terenu i tim Feđe Dudića je bio opasniji.

Na otavaranju utakmice su dva puta zaprijetili golu Čelika, a najbolji pokušaj imao je Vehabović, čiji udarac u 15. minuti brani golman domaćeg tima Pavlović.

Nakon toga se ušlo u period igre u kojem nije bilo nikakvih uzbuđenja, da bi zatim u 33. minuti Velež imao veliku šansu. Fajić je dobio dobru loptu, ali sa tri metra napadač Rođenih pogađa stativu.

Već u narednom napadu Čelik propušta odličnu šansu. Okić šutira na prazan gol, ali ga Ferreyra blokira u posljednji tren.

Do kraja prvog dijela nije bilo prevelikih uzbuđenja, a vrijedi još izdvojiti samo dalekometni pokušaj Mahmutovića za domaće, no i on je neprecizan, pa se na odmor otišlo bez golova.

U nastavku je odlično počelo za Velež. Igrala se 51. minuta kada su Rođeni poveli sa 0:1 i to nakon što je Samir Zeljković iskoristio uspavanost odbrane domaćeg tima.

Nije Čelik u tim trenucima mogao napraviti ništa. Pokušao je trener Božičić sa određenim izmjenama, ali sve je napadački bilo jalovo.

U 66. minuti Velež je mogao završiti priču u ovom meču. Nakon novog prekida Manev pogađa prečku, da bi domaći tim tek u 69. minuti uspio stvoriti kakvu-takvu šansu, ali Mahmutović iz dobre pozicije promašuje gol.

Uzaludni su bili napadči Čelika do kraja meča. Nije domaći sastav nikako uspijevao da dođe do ozbiljne šanse pred golom Rođenih, ali je Velež u nadoknadi pogodio i drugi put preko Ćosića za 0:2.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.