x

OBJASNIO ŠTA SE DESILO

Novak Đoković progovorio o skandalu oca!

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Australian Opena nakon što je savladao Amerikanca Tommyja Paula rezultatom 3:0 u setovima (7:5, 6:1 i 6:2), a nakon meča suočio se s neizbježnim pitanjem vezanim za oca koji je izazvao svojevrsni skandal nakon što je snimljen kako pozira s navijačima dok mašu ruskim i proruskim zastavama.

Nakon brojnih kritika, Srđan Đoković je odlučio da neće uživo gledati današnji polufinalni meč svog sina s tribina Rod Laver Arene, a Novak tvrdi da su mediji krivo prenijeli riječi njegovog oca i da on nije znao s kim se fotografiše.

Llist Melbourne Age objavio je da je rekao na srpskom: "Živjela Rusija", dok Srđan i Novak tvrde da je poručio "živjeli" ljudima s kojima je pozirao.


"Kao i svi, vidio sam šta se desilo. Nesretno je što je pogrešna interpretacija toga toliko eskalirala. Saznao sam sinoć. Mi smo kao porodica prošli kroz ratove, znamo koliko je to razarajuće i nikada nećemo biti za bilo kakav rat. Moj otac je poslije svakog meča išao da se zahvali navijačima, da bude sa njima i da se slika. Vidio sam da su neki preveli kao nešto što nije rekao, rekao je 'živjeli', nadam se da će ljudi razumjeti da je to bilo to. Naravno da mi nije bilo prijatno sve to, uz sve što se događalo", rekao je Đoković pa nastavio:


"Već sam sve objasnio, i on je. Nije bilo namjere, a sada mi postavljate pitanje kao da je imao namjeru. Iskorišten je od strane ove grupe ljudi. Bilo je dosta srpskih zastava, mislio je da se slika sa nekim iz Srbije. Ne mogu da budem ljut na njega… Izašao je da proslavi. Osjećao se loše zbog mene jer je znao kakav će to medijski pritisak na mene izazvati, ali prihvatili smo to i idemo dalje", kazao je.


"Nije ovo nešto što mi je bilo potrebno. Nadam se da ćemo se fokusirati na tenis. Vidjet ćemo da li će doći u boks u nedjelju na finale, donijet ćemo zajedničku odluku. Nadam se da će biti tu", rekao je Đoković.

Đoković za 10. titulu na Australian Openu igrati protiv Stefanosa Tsitsipasa u nedjelju ujutro.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.