x

NOVAK NA UDARU SVJETSKE JAVNOSTI, SLIJEDI MU TEŠKA ODLUKA! Da li će srpski teniser zbog ubistva OTKAZATI učešće na turniru?

Srpski teniser Novak Đoković i Rafa Nadal trebalo bi da Saudijskoj Arabiji 22. decembra da odigraju egzibiciju, međutim, posljednjih dana njih dvojica su pod velikim pritiskom da odlože taj duel zbog svirepog ubistva novinara Džamala Kašogija od strane vlasti ove bliskoistočne zemlje.

U tome prednjače organizacija Amnesti Internešnal koja smatra da Saudijska Arabija krši ljudska prava u svim segmentima života i da treba bojkotovati sportske događaje u toj državi.


Alan Hogart, član britanskog ogranka ove organizacije smatra da bi bilo najbolje da njih dvojica otkažu taj meč kako bi na taj način pokazali da su tamo vrši represija na običnim stanovinštvom ili da skrenu pažnju svjetskoj javnosti da se tamo ugrožena ljudska prava.


- Na Nadalu i Đokoviću je da odluče gdje će igrati svoje egzibicione mečeve, ali ako već idu u Džedu voljeli bismo da iskoriste svoju popularnost da skrenu pažnju na ugrožavanje ljudskih prava. Makar jedan tvit o hrabrim borcima za ljudska prava u toj zemlji bio bi dovoljan za početak - istakao je Hogart.


Prema nekim informacijama Nole i Nadal bi trebalo da inkasiraju po milion dolara za pojavljivanje na toj egzibiciji i mnogi vjeruju da je ogranizacija sportskih događaja u posljednje vrijeme u stvari vješt plan vlasti u Saudijskoj Arabiji da poprave loš imidž.



(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.