x

sreća u ljubavi

Nove spoznaje: Žene su sretnije s manje poželjnim muškarcima

Izlazak i saznanje da je u sjeni svog partnera većinu žena dovest će do toga da se osjećaju inferiorno i s manje samopouzdanja kroče u svijet.

Da bi žena uistinu bila sretna u vezi, ona zaista treba biti ljepša polovica para, odnosno poželjno je da je muškarac ružniji, pokazale su neke studije. Na portalu "Bright Side" slažu se s time, pa su složili i listu odgovora na pitanje zbog čega bi manje privlačni muškarci mogli biti poželjniji.

Žena će se osjećati ugodnije u vlastitoj koži

Istraživanje je pokazalo da žene s atraktivnijim partnerom češće drže dijetu i vrlo su motivirane u tome. Ne znači da je to samo po sebi loše, no motiv za to ne bi trebalo biti to što imaju partnera koji izgleda bolje od njih.

Ako žena želi smršati i dotjerati liniju da bi bila ukorak s drugima, to ukazuje na to da se ne osjeća dobro u svom tijelu, što može imati posljedice na njeno samopouzdanje, pa i dovesti do depresije.


Uložit će dodatni napor da impresioniraju partnericu

Manje atraktivni muškarci više se trude kako bi udovoljili svojoj boljoj polovici. Svjesni su da ne izgledaju savršeno, pa to nastoje nadoknaditi kupovinom poklona, odlascima na romantični odmor, ili pomažući oko svakodnevnih kućanskih poslova.

Tačnije, trude se stalno dodavati začin u vezu i održavati plamen na životu, slijedom čega će se žena osjećati cijenjeno i veza ima veće šanse za uspjeh.

Manje je vjerojatno da će varati

Manje atraktivan muškarac neće privući toliko pažnje čim se negdje pojavi, što obično znači i da su takvi pojedinci češće izloženi raznim iskušenjima. Uz manje prilika, manje su šanse da vaš izabranik odluta, odnosno veće su šanse da vam ostane vjeran.


Sve će oči biti uprte u ženu

Izlazak i saznanje da je u sjeni svog partnera većinu žena dovest će do toga da se osjećaju inferiorno i s manje samopouzdanja kroče u svijet. To bi moglo stvoriti napetost u vezi, pa čak i izazvati svađe ili prekid. S druge strane, manje privlačan muškarac može učiniti da se žena osjeća sigurnije u svoj izgled i svoju poželjnost.

Potpuno su predani odnosu

Manje fokusiranje na vlastiti izgled i privlačnost omogućuje muškarcima da više pažnje, naklonosti i emocionalne podrške posvete svojim partnerima, tako da ih postave u središte svoga svemira.

Istraživanje je pokazalo da su fizički privlačniji muškarci manje zadovoljni svojim odnosom i manje podržavaju svoje žene. Ako je vašem muškarcu teško udovoljiti, nije posvećeni tome da vas sluša i da ste mu prioritet, takva bi veza mogla završiti loše.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.