x

Novi Fiat 500 proglašen za „najbolji mali električni gradski automobil“ i „najisplativiji kabriolet“ na konkursu What Car?

Novi 500 je izabran zbog svojih performansi u vožnji i stilizovanog izgleda, prema izboru časopisa What Car?

Za manje od tri godine, Novi 500 je osvojio 37 međunarodnih nagrada u devet zemalja, što ga čini najnagrađivanijim FIAT modelom ikada.

Otkad se pojavio, za Novi 500 se opredjelilo skoro 120.000 kupaca širom svijeta. U 2022. godini, Novi 500 bio je najprodavanije električno vozilo u Italiji, a bio je u vrhu i u Španiji i Njemačkoj.


Potpuno električni Novi 500 odbranio je svoje titule najboljeg malog električnog gradskog automobila i najisplativijeg kabrioleta u okviru nagrada What Car? za 2023. godinu, stekavši dodatno priznanje stručnjaka i sakupivši ukupno 37 nagrada, što ga čini najnagrađivanijim FIAT modelom ikada. Žiri je pohvalio automobil zbog njegovih performansi u vožnji i klasičnog dizajna.

Ovaj uspjeh potvrdili su njegovi briljantni prodajni rezultati: otkad je predstavljen 2020. godine, Novi 500 je odabralo više od 120.000 kupaca širom svijeta. U 2022. godini bio je najprodavaniji električni automobil u Italiji, a bio je u vrhu i u Španiji i Nemačkoj. To nije sve: prošle godine, Novi 500 bio je treće najprodavanije električno vozilo na 10 većih evropskih tržišta, i najprodavanije električno vozilo na baterije grupe Stellantis u Evropi.

Novi 500 je dizajniran i proizveden u Torinu i predstavlja simbol italijanske kreativnosti, osvajajući fanove proizvoda „Made-in-Italy“ širom svijeta. Novi 500 se trenutno prodaje u 38 država i četiri različite geografske oblasti: od Evrope do Latinske Amerike, od Bliskog Istoka do Japana. Novi 500 je u prvom redu strategije elektrifikacije brenda i uskoro stiže u Sjedinjene Američke Države, nastavljajući svoje globalno putovanje izvan Evrope.

Izvor: automobili.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.