x

Novi Ford Focus ST stiže sljedeće godine s većim motorom

Nova generacija fordovog kompaktnog aduta je predstavljena ranije ovog mjeseca. Četvrti će Focus svoje kupce privlačiti novom platformom, naprednijom tehnologijom, modernijim izgledom, kvalitetnijim i prostranijim interijerom i drugim sličnim karakteristikama, a uskoro će stići i novi predvodnik ponude koji bi trebao dodatno osnažiti imidž ovog automobila.

Konkretnije početkom sljedeće godine na tržište bi trebala stići sportski nastrojena ST verzija. Raniji izvještaji su govorili da bi ST trebao imati premijeru već do kraja ove godine, no posljednja saznanja upućuju na to da je njegov dolazak pomaknut na prvi kvartal 2019.


U svakom slučaju očekuje se da će novi Focus ST dobiti veći i još snažniji motor. Tačnije, Autocar prenosi da će ovaj automobil pokretati umjesto dosadašnjeg 2,0 novi 2,3-litreni turbo motor preuzet iz RS-a. Dok u RS-u ovaj pogonski stroj razvija snagu do 370 KS u izvedbi Red Edition u ST-u će se njegova snaga kretati nešto iznad 250 KS.


Unatoč manjem rastu snage novi će Focus ST biti osjetno agilniji s obzirom da bi mu masa trebala biti smanjena za do 100 kg. Podsjetimo, standardne verzije su u prosjeku izgubile oko 88 kg u odnosu na prethodnika.


Nadalje, kupcima bi trebao biti dostupan samo ručni mjenjač, a očekuje se da bi u Europi ponovno trebala biti dostupna dizelska verzija. Naime, oko polovice prodanih prethodnih ST-ova je dila pokretana TDCi motorima.


Službena premijera se očekuje na sljedećem ženevskom auto salonu.



(Autonet.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.