x

Novi izgled računa, mobilna verzija i poseban paket za freelancere!

Solo je hrvatski online servis autora Matije Matečića koji mikro i malim poduzetnicima kroz jednostavno sučelje omogućuje brzu izradu i automatiziranu distribuciju ponuda i računa. Na tržištu je od veljače 2013. te do sada broji više od 2 300 korisnika. Osnovne karakteristike su mu mogućnost upotrebe s bilo kojeg računala putem Interneta, jednostavna upotreba i jasan dizajn sučelja te vrlo pristupačna cijena.

Mali poduzetnici s uslužnim djelatnostima koji posluju s gotovinom mogu jednostavno, brzo i besplatno fiskalizirati svoje račune. Solo obavlja sav posao komunikacije s Poreznom upravom i generira Zaštitni kôd i JIR te u potpunosti podržava fiskalizaciju.

 

Izrada računa i ponuda nikad nije bila brža i jednostavnija, kao i slanje na naplatu. Svaki račun i ponuda se mogu spremiti na računalo u PDF-u, isprintati na uredski A4 (ili POS) printer ili direktno iz sučelja poslati mailom klijentu. Osim toga, Solo nudi pregledne grafove poslovanja, primitaka, izdataka.

 

„Solo nije zamjena za fiskalne blagajne, računovodstveni softver i računovodstvo, ni zamjena za ERP, ali je zato praktično rješenje za ubrzavanje i olakšavanje poslovanja većini malih poduzetnika koji bi trošili mnogo vremena sastavljajući u Wordu ponude i račune, fiskalizirajući ih te ih zatim tražeći po računalu``, objašnjava Matija Matečić, vlasnik i osnivač Solo servisa.

 

Solo nudi profesionalni izgled računa jer omogućuje umetanje vlastitoga loga u zaglavlje, prikazivanja skeniranog potpisa i pečata na računu pridodaje brandingu poduzetnika. Na svaki račun se može dodati i fiksna napomena koja se pojavljuje na dnu računa. Posebno pregledno i korisno je praćenje statusa računa koji mogu biti otvoreni, poslani, opomenuti, stornirani ili plaćeni.

 

Korisnicima servisa na raspolaganju je besplatna osnovna usluga – paket Jabba - za izdavanje do tri računa mjesečno sa svim funkcijama servisa te naplatna usluga – paket Solo - koja za 49 kuna mjesečno nudi sve opcije potrebne maloj tvrtki. Ne postoji ugovorna obveza te se s naplatnim paketom može prekinuti u bilo kojem trenutku uz zadržavanje svih računa i unosa do tada te nastaviti kasnije prema potrebi.

 

„Programski kôd je ručno napisan u skriptnom jeziku Classic ASP i koristi bazu MySQL te nekoliko komponenti za PDF, mailove i upload. Servis je smješten na našem poslužitelju u Zagrebu.“ objašnjava ozbiljnost pristupa radu Matija Matečić koji je u potpunosti samostalno programerski i dizajnerski izradio Solo. Matečić je po struci inženjer informatičkoga dizajna, a webom (izradom web projekata i webshopova `po mjeri`, dizajnom, hostingom, izradom aplikacija za Facebook, konzaltingom) se bavi petnaestak godina.

 

Novi izgled računa, mobilna verzija i poseban paket za freelancere

 

Cvrčak cijelo ljeto svira, a mravi marljivo rade kaže poznata basna. Upravo bismo onda za Matiju Matečića, vlasnika servisa Solo, mogli reći da je ovoga ljeta bio marljivi mrav. Naime, s početkom rujna iz Sola nam dolazi velika nadogradnja, najveća do sada, a sadrži više od 30 izmjena i dorada!

 

Novi dizajn računa

 

Radilo se dva puna mjeseca na općem poboljšanju servisa i uvođenju novih opcija, a sve kako bi korisniku olakšali izdavanje računa u svakoj prilici. Naime, Solo svaku sugestiju korisnika zapisuje na ploču ideja i one najpopularnije i najčešće – ubacuje u servis. Jedna od najčešćih želja koja je ostvarena je bila ona za novim izgledom računa, izgledom koji će osim što će biti ljepši i trošiti manje tinte u printeru pa možemo zaključiti kako su Solo korisnici i ekološki osviješteni ;)

 

Osim novog izgleda računa, novina u Solu je i dorađena responzivnost. Kako bi Solo bio jednako funkcionalan na velikim i malim ekranima unaprijeđen je odaziv pa ako je korisnik u pokretu, sada račune može kreirati putem svog mobilnog uređaja na još pregledniji način. Ipak, nemojte izdavati račune dok vozite automobil, bicikl, brod, bus ili neko drugo prijevozno sredstvo radi vlastite sigurnosti u prometu.

 

Za naše susjede, poduzetnike u Bosni i Hercegovini, zanimljivo će biti da je u ovoj nadogradnji Solo dodao bosansku konvertibilnu marku (BAM) u izbor valuta, što je bilo često traženo jer je Solo prepoznat i na BiH području.

 

Poseban paket za freelancere

 

U ovoj doradi želimo istaknuti i suradnju sa zajednicom freelancera odnosno s njihovom krovnom organizacijom – Hrvatskim društvom nezavisnih profesionalaca. Naime, članovima HNDP-a, kreativcima koji kreću u samostalne biznis vode, smo omogućili izradu čak do 5 besplatnih računa mjesečno, a sve u sklopu posebnog paketa koji ima i drugačiji izgled sučelja, posebno prilagođen freelancerima HNDP-a.

 

Korisnička podrška top u Hrvatskoj

 

Osim navedenog, u Solo servisu je napravljeno 30+ dorada, dizajnerskih, programerskih i onih iz područja UX-a, pa pozivamo korisnike neka provjere je li možda i njihov prijedlog „ubačen“. Ovime iz servisa Solo poručujemo kako nam je svaki korisnik važan, ali ne ostajemo na floskuli koja gleda s papira, nego dodavanjem funkcija po mjeri naših usera pokazujemo da to zaista i mislimo.

 

Sugestije za poboljšanja primamo i dalje, a sve ovo radimo radi korisnika odnosno kako bismo im olakšali barem jedan segment poslovanja – izdavanje računa (ponuda, otpremnica, fiskalizaciju..).

 

Pozivamo korisnike da ako su zadovoljni nas preporuče svojim prijateljima i kolegama te im želimo pregršt naplaćenih računa!

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.