x

SERIJA A

Novi kiks Intera: Džeki mizernih pet minuta sa klupe

Inter je na gostovanju kod Salernitane, u okviru 29. kola italijanske Serije A, ponovo razočarao

Inter je na gostovanju kod Salernitane, u okviru 29. kola italijanske Serije A, ponovo kiksao u ligaškim utakmicama, pošto su remizirali rezultatom 1:1.

Neroazuri su poveli pogodkom Robina Gosensa, iz 6. minute, kada mu je asistirao belgijski reprezentativac Romelu Lukaku.

Ključni momenat se desio u 90. minuti, kada je Antonio Kandreva (Candreva) pokušajem, koji je ličio na centaršut, uspio prevariti golmana Intera Onanu i izjednačiti za konačnih 1:1.

Napadači, sem Lukakua, su ruku na srce ponovo izgledali neubjedljivo, a kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, je dobio mizernih 5 minuta na terenu.

Stiče se utisak da je trener milanske ekipe, Simone Inzagi (Inzaghi), izgubio sve konce na klupi Intera. Nelogičnosti pri startni postavama, se do jednog momenta mogu razumjeti sa izostancima, ali u istom trenutku liče na najveći nonsens koji može trener jedne ekipe da uradi.

Ovo više nije kap koja je prelila čašu, pošto u Milanu odavno presipa. Ovo više liči na hirove trenera da izgura svoju "politiku" do kraja i da je spreman da se utopi sa njom.

Čini se da vijesti o novim trenerima, koje se pojavljuju mjesecima unazad, ne bi trebale čuditi, ponajviše zbog Inzagijevog odbijanja da prihvati kako stvari stoje.

Ostaje da se vidi hoćemo li gledati Inter sa novim trenerom sljedeće sedmice u utakmici protiv Benfike ili će, pomalo naivno, vlasnici ostati vjerni Inzagiju.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.