x

fa kup

Novi poraz Liverpoola, Chelsea u četvrtfinalu

Nogometaši Chelseaja plasirali su se u četvrtfinale FA kupa pošto su večeras na Stamford Bridgeu s 2:0 pobijedili Liverpool.

Oba trenera su miješala sastave pred ovaj derbi, a na kraju su Plavci ostvarili pobjedu i produžili slabu seriju rezultata najvjerovatnije novog prvaka Engleske.

Nakon slabog izdanja i teškog poraza od Watforda u prvenstvu, tim Jurgena Kloppa doživio je novo razočarenje.

Već na startu se vidjelo da nas čeka dobra utakmica, a domaćin je poveo s 1:0 u 13. minuti. Willian je snažno šutirao, pravo u Adriana, koji lošom reakcijom pomaže Chelseaju da pređe u vodstvo.

U 20. minuti su gosti čak četiri puta šutirali ka golu Kepe, ali nisu uspjeli postići pogodak. Do kraja prvog dijela nije se ništa mijenjalo, s tim da je zbog povrede kod domaćih iz igre morao Kovačić.

Povrijedio se na početku drugog dijela i Willian, a u 64. minuti Chelsea je stigao do drugog gola. Ross Barkley je pretrčao nekih 50 metara i sjajno pogodio za konačnih 2:0,

Giroud je u 74. minuti bio blizu gola, ali je zatresao prečku Redsa. Klopp je pokušao da se izvuče ubacivanjem Salaha, no bilo je prekasno i Chelsea će u četvrtfinale FA kupa.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.