x

Brighton savladao Arsenal

Novi potop Wengerovih zvijezda

Fudbaleri Arsenala nastavili su sa očajnim igrama. Nakon dva teška poraza od Manchester Cityja danas je tim Arsenea Wengera poražen u 29. kolu Premier lige od Brightona sa 2:1.

Domaći su žestoko napali Arsenal od prve minute. Znali su da imaju veliku šansu da naprave dobar rezultat, pa su već u sedmoj minuti stigli do vodstva. Nakon prekida pogodio je Dunk za 1:0.

Nastavio je Brighton sa napadima i nakon gola, da bi u 26. minuti stigli do povećanja vodstva. Sjajan centaršut Grossa u pogodak pretvara Murray za prednost od 2:0.

Uspio se londonski tim vratiti u finišu prvog poluvremena. Aubameyang ih je vratio u igru golom u 43. minuti meča za rezultat prvog dijela od 2:1.

Nastavak donosi još nekoliko šansi na obje strane. Vrlo lako je moglo biti još pogodaka, ali su mreže do kraja mirovale i ostalo je 2:1 za Brighton koji je ovom pobjedom napravio veliki korak ka sigurnoj zoni.

Sead Kolašinac je odigrao kompletan meč. Dobio je žuti karton, mogao je i crveni da je sudija Atwell poštovao pravila fudbalske igre, ali je na kraju ipak dobro prošao.

Kriza Arsenala tako je produbljena i 13 bodova su daleko do pozicije koja vodi u Ligu prvaka.


(Klix)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.