x

Novi Samsung kućni uređaji predstavljeni na Bespoke Home događaju od sada dostupni na tržištima širom svijeta

Kompanija Samsung Electronics je održala virtuelni događaj Bespoke Home 2021, kojim je najavljena globalna ekspanzija Bespoke linije frižidera, kao i predstavljanje Bespoke Kitchen koncepta, sa novim uređajima i integrisanim rješenjima na bazi Interneta stvari, orijentisanih prije svega ka životnom stilu korisnika.

„Neizmjerno nam je drago što možemo da najavimo širenje naše Bespoke linije uređaja, nudeći sveobuhvatna rješenja za svaki životni stil. Naša misija je da razvijamo proizvode koji korisnicima pomažu da bolje upravljaju svakodnevnim aktivnostima i u njima uživaju“, rekao je JaeSeung Lee, predsjednik i direktor odjeljenja za kućne aparate u kompaniji Samsung Electronics.

Prilagodljivi frižideri obilaze svijet

Čuvena Bespoke linija frižidera od sada će biti dostupna i u Sjevernoj i Latinskoj Americi, Evropi, zemljama članicama Zajednice nezavisnih država, na Bliskom Istoku i odabranim regionima širom Azije i Afrike. Ovi uređaji dolaze u više od 20 originalnih boja i sedam spoljnih panela, pružajući širok izbor različitih kombinacija. Bespoke frižideri također nude i veliki kapacitet, pogodnosti i moćne performanse, koje su zaštitni znak kompanije Samsung.

U Evropi će Bespoke frižideri biti dostupni u opcijama sa jednim ili slim vratima, kao i u varijantama sa zamrzivačem u donjem dijelu, visine 1,8 i dva metra, sa šest različitih vrsta panela i širokom paletom boja - od klasične bijele, do nježnih pastelnih nijansi i upečatljivih boja.

Kuhinja “spakovana” samo za vas

Novi Bespoke koncept kuhinje, po prvi put ide dalje od samih frižidera, donoseći filozofiju prilagodljivih uređaja u sve dijelove kuhinje, počinjući od američkog i evropskog tržišta. Počevši od druge polovine ove godine, ponuda Bespoke uređaja u Sjevernoj Americi, koja se do sada bazirala na frižiderima, proširiće svoj asortiman mikrotalasnom pećnicom i mašinom za pranje suđa, izrađenim u istom stilu.

Ovaj koncept omogućava kupcima da estetiku i dizajn kuhinje prilagode svojoj omiljenoj boji i materijalu, birajući između mat crnog, teget plavog ili šampanj-ružičastog čelika, te bijelog stakla.

Aparati koji se savršeno uklapaju u životni stil

Samsung će ove godine također predstaviti i svoju proširenu paletu namjenskih uređaja u Sjevernoj Americi i Evropi, uključujući Bespoke AirDresser, Bespoke prečišćivač zraka i Bespoke Jet™ usisivač. Uslijed pretvaranja domova u kancelarije, teretane i učionice, ovi novi kućni aparati zadovoljavaju svakodnevne potrebe, pružajući veću fleksibilnost, automatizaciju i higijenu.

 Bespoke AirDresser pruža čitav niz rješenja za njegu odjeće, kako bi se osiguralo da ona zadrži svoju formu. Ovaj uređaj biće dostupan u Evropi i SAD-u u drugoj polovini 2021. godine.

 Bespoke prečišćivač zraka uvlači zrak iz pet različitih pravaca kako bi ga prečistio brzo i intenzivno, čak i kada su u pitanju velike prostorije. Njegov ultrafini sistem za prečišćavanje može ukloniti 99,999% čestica prašine veličine 0,01µm 1 , dok trostruki pametni sistem za pražnjenje ispušta čist zrak u različitim smjerovima. Dostupan je u raznim bojama, a biće lansiran u SAD-u tokom trećeg kvartala.

 Bespoke Jet™ usisivač dolazi sa Clean Station™ opcijom i priključenom stanicom za punjenje, nudeći korisnicima sveobuhvatno rješenje za čišćenje. Nakon završetka usisavanja, korisnik jednostavno odloži aparat, a on će se sam isprazniti i napuniti. Novi Bespoke Jet™ biće dostupan u tri boje i lansiran u SAD-u, Evropi, zemljama članicama Zajednice nezavisnih država i u jugoistočnoj Aziji u drugoj polovini 2021. godine.

 Jet Bot AI+ je prvi robot usisivač opremljen Intel® sistemom na bazi vještačke inteligencije. Pametni usisavač koristi svoju tehnologiju prepoznavanja predmeta, zajedno sa LiDAR i 3D senzorima za identifikaciju predmeta i određivanje optimalne putanje čišćenja. Također opremljen kamerom, integrisan je sa SmartThings aplikacijom za pomoć u daljinskom nadgledanju kuće. Biće dostupan u SAD-u, Evropi, zemljama članicama Zajednice nezavisnih država i u jugoistočnoj Aziji u drugoj polovini 2021. godine.

 Bespoke ShoeDresser ugađa vašim omiljenim cipelama kako bi se one osjećale svježim nakon svakog nošenja. Uređaj na osnovu materijala i oblika parfimiše i suši cipele, osiguravajući njihovo pravilno održavanje.

 Bespoke Cube frižider pruža modularno skladištenje za proizvode koji nisu klasične namirnice, poput vina, piva i kozmetičkih proizvoda. Ovaj uređaj je dovoljno tih, te se može držati u spavaćoj sobi, pored sofe, ili gdje god da poželite.

 Bespoke prečišćivač vode dostupan je sa jednom ili više slavina. Opremljen je sistemom filtera sa četiri nivoa, te može da filtrira do 2.500 litara vode, što zadovoljava godišnje potrebe četvoročlane porodice. Količina i temperatura vode mogu se podesiti glasovnom komandom.

SmartThings kao veza koja spaja

Samsung vizija Bespoke doma također naglašava i povezano življenje, uz pomoć vještačke inteligencije i automatizacije. Pokretač te vizije je SmartThings, koji korisnicima pruža centralizovanu platformu za upravljanje domom bez velikog napora.

 SmartThings Cooking pruža personalizovane planove obroka i recepte koji su rezultat želja korisnika i onoga što se nalazi u frižideru, automatski primjenjujući

1 Na osnovu internih ispitivanja u skladu sa testom i procjenom prečišćivača zraka u unutrašnjosti Korejskog udruženja za čišćenje zraka (SPS-KACA 002-0132: 2018). Smanjena količina prašine od 0,01 µm za 99,999% nakon 13 minuta korištenja režima High. Rezultati se mogu razlikovati u zavisnosti od stvarnih uslova upotrebe. temperature i režime na osnovu svakog recepta na povezanim uređajima za kuhanje. Ova usluga je već dostupna u Sjevernoj Americi i odabranim zemljama Evrope.

 SmartThings Pet se sinhronizuje sa kućnim aparatima poput Bespoke prečišćivača vazduha i Jet Bot AI + robotskog usisavača, kako bi korisnici mogli da provjere svog ljubimca kada nisu kod kuće. Usluga će biti dostupna u Evropi, Latinskoj Americi i Aziji tokom druge polovine 2021. godine.

 SmartThings Clothing Care se sinhronizuje sa Bespoke AirDresser aparatom, kao i pametnim mašinama za pranje i sušenje veša, kako bi čitav proces održavanja odjeće bio efikasniji. Usluga preporučuje cikluse i podešavanja uređaja za optimalnu njegu. Trenutno je dostupan na američkom i evropskom tržištu.

 SmartThings Air sinhronizuje se sa Samsung prečišćivačem zraka i klima uređajem za praćenje kvaliteta zraka u i izvan korisnikove kuće u realnom vremenu. Biće lansiran u SAD-u u drugoj polovini 2021. godine.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.