x

RICCIARDO NAKNADNO KAŽNJEN

Novi skandal: Suci naknadno prekrojili rezultate F1 utrke u Francuskoj: Ma je li ovo moguće?!

Daniel Ricciardo dobio je od sudaca dvostruku kaznu za svoje manevre u posljednjem krugu Velike nagrade Francuske te mu je oduzeto sedmo mjesto, zbog čega su profitirali Raikkonen, Hülkenberg, Norris i Gasly…

Drugu utrku u nizu konačni rezultati jurnjave u Formuli 1 nisu sukladni poretku na ciljnoj liniji. Nakon što je Sebastianu Vettelu oduzeta pobjeda u Montrealu, ove nedjelje u Le Castelletu suci su tri sata nakon završetka Velike nagrade Francuske ponovo uzeli stvari u svoje ruke.


Sporni su bili manevri Daniela Ricciarda u posljednjem krugu. On je napao Landa Norrisa u borbi za sedmo mjesto i malo izašao izvan pretjerano betonirane staze kroz dvostruki zavoj, da bi zatim kad ga je Kimi Raikkonen prešao uzvratio Fincu prolazeći ga izvan označenih granica utrkivanja.

Bilo je svima jasno da će Australac za volanom Renaulta neku kaznu zaraditi, ali ljubitelji Formule 1 neugodno su se iznenadili kada su mu suci opalili dvostruku: i za jedan i za drugi sporan potez te mu tako dodali čak deset sekundi na konačno vrijeme i oduzeli sve bodove.

Vjerovatno bi uslijed svih protesta nakon onog što su napravili Vettelu bila primjerenija polovična kazna koja bi Ricciarda stavila na deseto mjesto i dala mu jedan osvojeni bod, no suci su bili nemilosrdni i njegovu želju za utrkivanjem kaznili oduzimanjem svega.

'Svaki put kad nekog napadnem, mučim se zadržati kontrolu nad bolidom. No, ako nište ne pokušam, cijelu utrku ću biti iza nekog pa je bolje ponekad biti na rubu. Radije ću nešto pokušavati nego biti luzer cijelu utrku', odbrusio je konkurenciji koja se žalila Daniel Ricciardo, kao i sucima koji mu ovaj put nisu bili skloni…


(Sport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.