x

Novi zakoni: Zabrane zbog kojih bi grad slobode mogao izgubiti brojne turiste

Kako bi upristojili grad, vlasti planiraju uvesti zabranu prodaje marihuane za turiste u kafićima, a od 1. aprila više neće biti turističkih obilazaka Crvene četvrti nakon 22 sata...

Poput Venecije, i Amsterdam se suočava s problemom prevelikog broja turista koji ometaju miran život u gradu, osobito povijesnoj jezgri. Prema nedavnoj studiji, većina mladih turista u Amsterdam dolazi upravo zbog tolerantne politike prema lakim drogama, a više od polovice ispitanika svih dobnih skupina kaže kako su kafići s kanabisom jedan od ključnih razloga zbog kojih se odlučuju na posjet "gradu slobode".

Neki od njih potvrdili su da bi sigurno dolazili manje da ne postoji mogućnost odlaska u specijalizirane kafiće.

Kako bi upristojili grad, vlasti planiraju uvesti zabranu prodaje marihuane za turiste u kafićima, a od 1. travnja više neće biti turističkih obilazaka Crvene četvrti nakon 22 sata. Vodiči koji neće poslušati nove naputke morat će platiti kazne i do 190 eura.

Srećom, marihuana nije najvažniji motiv zbog kojeg turisti dolaze u Amsterdam. Velik broj pristiže zbog kanala, lijepih trgova i ulica koje je najbolje obići biciklom.


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.