x

Nekoliko promjena

Novitec "skinuo" kilograme i povećao snagu Lamborghinijevog Aventadora S

Poznati tuner Novitec definitivno zna mnogo kada je riječ o unapređivanju Lamborghinijevih automobila, a sada je svoju pažnju poklonio Aventadoru S Coupe.

Kao što se moglo i očekivati, promjene eksterijera su suptilne, jer u Novitecu znaju da ne trebaju previše dirati remek-djelo na četiri točka koje stiže iz Sant'Agata Bolognesea. Najočigledniju promjenu predstavljaju novi 20-inčni prednji i 21-inčni stražnji naplaci.


Karbonske komponente na oštroj karoseriji su optimizirane u zračnom tunelu kako bi se poboljšala aerodinamika Aventadora. Dobio je nove dodatke na prednjoj maski, drugačije bočne retrovizore, kao i redizajnirane bočne usisnike zraka u blizini fiksnog staklenog dijela kod vrata.


Stražnji dio superautomobila je doživio promjene također u svrhu poboljšanja aerodinamike, a pažnju privlači i izduvni sistem. Ne samo da ima nove završetke, nego omogućava i veću snagu 6,5-litarskog atmosferskog motora. U standardnoj konfiguraciji V12 motor isporučuje 740 KS, dok Novitecov Aventador S razvija 763 KS. Izduvni sistem je napravljen od superlegure koja se koristi u Formuli 1, a koji je lakši za čak 21 kg. To nekome ne zvuči mnogo, ali kada se radi o superautomobilu teškom 1.575 kg, prilično je značajno.


S više snage i manje kilograma, Novitecov Aventador S za desetinku brže stiže od 0 do 100 km/h, tačnije potrebno mu je 2,8 sekundi. Maksimalna brzina iznosi 350 km/h.


Iz Noviteca nema informacija o tome koliko poboljšanja koštaju.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.