x

OSTALI SPORTOVI

Novo epsko finale je pred nama: Francuska je drugi finalist Svjetskog prvenstva

Rukometaši Francuske pobijedili su Švedsku sa 31:26 (16:12), pa će u finalu Svjetskog prvenstva igrati protiv Danske koja je bila bolja od Španije sa 26:23 (15:10).

Najefikasniji u sastavu Francuske, bili su Ludovic Fabregas sa šest, odnosno Dika Mem i Kuentin Mahe sa po pet golova. Kod Švedske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Erik Johansson sa pet, odnosno Jonathan Carlsbogard i Daniel Patersson sa po četiri gola.

Francuska je bolje otvorila utakmicu, Francuska je bila bolji rival u prvom poluvremenu pa je na odmor otišla sa viškom od četiri gola – 16:12. Prevagu na tasu Francuske u ovom periodu, donijeli su Mahe sa četiri, odnosno Mem i Remili sa po tri gola. Kod Švedske, koja je imala veliku podršku navijača, Johansson je postigao tri, a Carlsbogard i Claar po dva gola.

U nastavku meča, Švedska je nastojala da stigne do egala, ali je Francuska ljubomorno čuvala i sačuvala stečeni kapital iz prvog poluvremena.


U razigravanju od petog do osmog mjesta, Njemačka je posle produžetaka pobijedila Egipat sa 35:34, dok je Norveška nadigrala Mađarsku sa 33:25.

Izvor: n1info.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.