x

Mavericksi bolji od Lakersa

Novo sjajno izdanje Luke Dončića uz fenomenalno zakucavanje

Luka Dončić nastavlja sa pružanjem sjajnih partija u NBA ligi.

Dallas Mavericksi su u svom posljednjem meču pobijedili LA Lakerse rezultatom 104:109, a Dončić je opet bio najbolji u svom timu.

Mavsi su igrali odlično prvo poluvrijeme, vodili su sa 15 poena prednosti, međutim domaći su odličnom trećom četvrtinom (31:14) uspjeli stvari okrenuti u svoju korist.

Ipak, u odlučujućoj dionici gosti su ti bili bolji te su stigli do ukupno 37 pobjede u sezoni s kojom su se učvrstili u play-off zoni.


Odlični Slovenac je meč završio sa 25 poena, osam skokova i pet asistencija, dok je LeBron James sa 26 poena i 12 skokova bio najbolji pojedinac kod poraženih. Posebno se istaklo jedno njegovo fenomenalno zakucavanje.

Predvođeni raspoloženim Townosm (39 poena) Minnesota Timberwolvesi su se pobrinuli za blago iznenađenje savladavši Golden State Warriorse 129:114. Za Warriorse je Curry postigao 34 poena.


Tatum sa 33 poena predvodio je Boston Celticse u trijumfu nad Atlanta Hawksima 107:98, dok su Toronto Raptorsi bili bolji od Brooklyn Netsa 109:108.

Washington Wizardsi su pobijedili Detroit Pistonse 116:113, dok su vrijedan gostujući trijumf upisali LA Clippersi nad Houston Rocketsima 110:113.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.