x

konferencija u sarajevu

Novo zaštitno lice kompanije Hifa Petrol je bokser Iron Puki

Najuspješnija i najbržerastuća naftna kompanija u BiH, Hifa Petrol, danas je predstavila svoje novo zaštitno lice – boksera Edina Puhala. Edin Puhalo, alias Iron Puki na konferenciji upriličenoj za predstavnike medije, potpisao je ugovor sa ovom uspješnom kompanijom, poznatoj po izuzetno velikoj podršci bh. sportistima.

Edin je trostruki prvak Evrope u elitnim bokserskim divizijama WBO, IBO i WBA , te WBC prvak Mediterana i 10. izazivač za WBA svjetskog prvaka.

2015. godine kompanija Hifa Petrol pokrenula je kampanju „Najbolji sa najboljim“ koja je usmjerena na zadržavanje talenata unutar BiH te na podršku i promociju mladih i perspektivnih ljudi u BiH.


Cilj kampanje je da pokaže da je uspjeh moguć u našoj zemlji, a najbolji dokaz za to su dosadašnja zaštitna lica kompanije Hifa Petrol, sportisti - Amel Tuka, Damir Džumhur, Sanjin Pehlivanović, Mesud Pezer, Darko Savić, Nedžmin Ambešković, Marko Maksimović, Lana Pudar i Iman Avdić, a ovom timu se od danas pridružio i Edin Puhalo.


„Naša misija je pružanje podrške sportistima i mladim perspektivnim ljudima, te želimo svojim primjerom pokazati da je našim sportistima neophodna finansijska podrška i da ih bez poticaja ne možemo zadržati u BiH. Edin je 10. sportista kojem je Hifa Petrol pružila bezrezervnu podršku. Radujemo se saradnji sa Edinom kojeg odlikuje snaga i izdržljivost što su upravo glavne karakteristike našeg HPLUS EURO 6 premium goriva. Želimo mu dobrodošlicu u tim najboljih i nadamo se da će i dalje postizati vrhunske rezultate, te biti najbolji ambasador naše zemlje na svjetskim takmičenjima“, izjavio je Ahmed Ahmetlić, predstavnik Hifa Petrola.


„Zaista je veliko zadovoljstvo što mi je kompanija Hifa Petrol pružila podršku i oni su jedna od rijetkih kompanija koja ima sluha za nas sportiste. Preda mnom su veliki izazovi i vjerujem da ću uz njihovu podršku postići još bolje rezultate“ - istakao je Edin Puhalo.

Nakon oficijelnog dijela, za predstavnike medije organizovan je sportski izazov u dvije discipline, a najboljima su uručene specijalne nagrade.

.

.

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.