x

James opet u finalu

Nuggetsi su bili dobri, ali Lakersi su jednostavno bolji!

LA Lakersi su se nakon deset godina našli u velikom finalu NBA lige nakon što su u petom meču finalne serije Zapada pobijedili Denver Nuggetse 117:107.

Nuggetsi su i u ovom meču kao i tokom cijele serije bili veoma dobri, ali jednostavno Lakersi su u ovom trenutku bolji tim.

Prvi period je bio poprilično izjednačen, druga i početak treće dionice su pripali Lakersima koji su u jednom trentku imali i +16 (72:56), ali se Nuggetsi velikom serijom vraćaju te uspjevaju izjednačiti (84:84).

U odlučujućem periodu LeBron James i društvo su dali gas te su finišu meča ponovo stekli dvocifrenu prednost za končanih 117:107 te 4:1 u seriji.

James je bio u svom univerzumu, stigao je do novog trible double učinka od 38 poena, 16 skokova i 10 asistencija. Sa 27 poena pratio ga je sjajni Anthony Davies.

Kod Nuggetsa na nivou je odigrao Nikola Jokić sa 20 poena i sedam skokova. Odličan je bio i Jeremi Grant koji je postigao isti broj poena, ali i imao dva skoka više.

Lakersi u velikom finalu čekaju boljeg iz duela Miami Heat - Boston Celtics. Tamo je 3:2 u seriji i to za franšizu sa Floride.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.