x

NBA

Nurkićev double-double nedovoljan, Blazersi porazom od Pelicansa ispali iz play-offa

Jusuf Nurkić i njegovi Portland Trail Blazersi oprostili su se od ovosezonskog izdanja NBA lige nakon što su u gostima poraženi i u četvrtom meču prve runde play-offa od New Orleans Pelicansa (131:123).

Portland je u ovom okršaju prve runde play-offa imao prednost domaćeg terena pošto je u regularnom dijelu sezone na kraju zauzeo treće mjesto, dok su Pelicansi bili peti. Ipak, Portland je ispod svih očekivanja odigrao prvu rundu play-offa te na kraju ispao.


Blazersi nisu imali rješenja za fantastične Davisa i Holidayja koji su skupa ubacili 88 poena. Davis je skupio 47 poena i 11 skokova, a Holiday 41 poen i osam asistencija.


McCollum je bio najbolji strijelac Blazersa, a meč je okončao s 38 ubačenih poena. Bh. centar Jusuf Nurkić imao je double-double učinak od 18 poena i 11 skokova.


Na pragu plasmana u polufinale Istočne konferencije nalaze se Philadelphia 76ersi koji nakon četiri meča protiv Miami Heata vode u seriji vod rezultatom 3:1. Sinoć je Philadelphia u gostima slavila rezultatom 106:102. Wade je s 25 poena vodio Miami, dok je kod gostiju s 24 poena prvi strijelac bio J.J. Redick.


Minnesota Timberwolvesi su slavili protiv Houston Rocketsa te razliku u seriji smanjili na 2:1. Domaći tim je bio predvođen Butlerom koji je ubacio 28 poena u pobjedi rezultatom 121:105. Kod Rocketsa je odličnu predstavu pružio Harden koji je meč okončao s 29 poena, sedam asistencija i sedam skokova.


Ekipa Utah Jazz je domaćom pobjedom (115:102) povela u seriji protiv Oklahoma City Thundersa rezultatom 2:1. Rubio je imao triple-double učinak za domaćina (26 poena, 10 asistencija i 11 skokova), dok je George za Oklahomu ubacio 23 poena.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.