x

O njezi i zdravom načinu života sa top modelom BiH Jelenom Govedaricom!

Kako preživjeti ljetne dane, koji su treninzi najbolji, kao i koja je ishrana najbolja po vas tokom vrelih dana otkriva Jelena Govedarica. 

1.Kako održati hidrataciju organizma u ljetnjim danima?

Dan započinjem sa čašom vode i ukapanih nekoliko kapi limuna.Tokom dana popijem nekoliko čaša vode i 1-2 gorke limunade.

 

2.Koje preparate za zaštitu kože od Sunca preporučuješ?

Obzirom da je sunce veoma jako koristim Avon pure & sensitive 50 spf zaštitni faktor za lice i tijelo i dok ne dobijem boju koju želim Sun+Maxi Tan.Potrebno je zaštiti i kosu s toga koristim SUN-LIGHT SPRAY sprej za kosu sa UV filterom.Nakon sunčanja  SUN +AFTER SUN gel sa aloe verom.I dok se sunčam pijem dosta tečnosti i jedem sezonsko voće.

 

3.Kako započeti dan, a kako završiti u ljetnjim danima,kojom ishranom?

Generalno jutro započinjem čašom jogurta sa ovsenim pahuljicama i koštunjičavim voćem i sezonsko voće u tome je jedina razlika u mojoj ishrani tokom godine.Dan tokom ljeta završavam sladoledom(smijeh),ma iskreno onim što mi se jede u tom trenutku-formula je UMJERENOST!Često to bude sladoled ili smothie od raznog voća.

 

4.Podijeli sa čitaocima recept omiljene ljetnje poslastice?

Inače jedem slatko uz jutarnju i popodnevnu kafu,navikao mi je organizam tako. Kuća mi je vječito puna raznih slatkiša(smijeh).Evo jedan super RECEPT: na dno čaše staviti piškote nakvašene u soku od maline zatim maline preko a onda staviti umućenu pana cotu pa red sitnih lješnjaka i ponoviti postupak još jednom a odozgo staviti narendanu čokoladu za kuhanje.Divno za ljetnje dane.

 

5.Koju vrstu treninga praktikuješ ljeti?

Već 10 godina 2 puta nedeljno radim trening od 1.5h koji je kombinovan-trčanje,kardio vježbe,aerobne vježbe,tae bo,vježbe istezanja s tim da ljeti dosta praktikujem vježbe-Tibetanci jer se mogu raditi nesmetano i dok su ljetnje vručine i tako se održati kontinuitet vježbanja i utegnutosti tijela.

 

6.Kako održavaš imunitet inače a kako u ljetnjim danima?

Čišćenje organizma je jako važno tokom cijele godine s toga ujutro pijem zeleni čaj sa djumbirom koji čisti od toksina održava dobar ten ali i jača imunitet.Svako 2-3meseca pijem Bijelu ventiliranu glinu koja čisti organizam jača kosu,nokte i imunitet.Ljeti su dosta zbog vručina problemi sa stomakom prisutni pa probiotici su mi uvijek u torbi ali i šumeći vitamin C koji ukoliko taj mjesec ne uzimam med i cimet onda uzimam ujutro njega.

 

7.Jedan dan na moru tvoj izgleda kako?

Dok sam na moru uživam maksimalno.Ne ustajem u tajminzima niti ležem.Jedem kad mi se jede i šta mi se jede,odmor pravi.Praktikujem odlazak na plažu u jutarnjim satima,dosla plivanja,po koja slikica,zatim odmor u apartmanu do poslje 17h kad nastavljam kupanje i uživanje uz sladoled i kafu na plaži.Eto tako,znam ja da radim ali i da uzivam.

 

8.Kako i sa 30 god održavate dobar ten i izgled i bez make upa?

U kućnoj varijanti sam uvijek bez šminke,dakle šminku skidam čistim lice(uglavnom su to tonici Burra ,Himalaya ili Eucerin) i stavljam Aktivni kiseonik ili Srebrnu rosu kojom obnavljam svježinu kože.Kreme ph neutralne svako jutro takodje ali povremeno maska od gline koju sama pravim za čišćenje pora.Dakle,drage dame možete svakodnevno biti pod make up-om a imati dobar ten ukoliko se brinete minimalno o sebi.

 

Ekskluziva.ba

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.