x

POKRENUTA SU I BROJNA KLIZIŠTA I ODRONI

Obilne padavine napravile haos u Prijepolju i Novom Pazaru: Voda nosi sve pred sobom! Nabujali Lim raste iz sata u sat!

Srbiju je u sklopu ciklona sa Jadrana, zahvatila veoma jaka kiša i obilni pljuskovi, ponegdje sa grmljavinom.

Na teritoriji Novog Pazara takođe je pala velika količina kiše, zbog čega su rijeke nabujale.

Građani na društvenim mrežama objavljuju snimke nabujalih rijeka i izliva u naselju Šutenovac.


Foto: Rina

Rukovodilac Odjeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane Grada Novog Pazara Ismail Dupljak rekao je za portal Free media da ekipe prate situaciju.

"Od jutros smo na terenu i u pripravnosti. Raspoređeni smo na tri lokacije, rijeke jesu nabujale, ali za sada nema izlivanja", rekao je Dupljak za portal Free Media.


Zbog novonastale situacije, Štab za vanredne situacije Novog Pazara zakazao je hitnu sjednicu koja će biti održana u 13 sati.

Obilne padavine, koje su tokom noći i jutra zahvatile područje Prijepolje došlo je do naglog porasta vodostaja rijeke Lim, koja prijeti da se izlije iz svog korita.


Nabujala rijeka odnijela je dio metalne ograde sportskih terena u Šarampovu na ulasku u Prijepolje. Predsjednik opštine Vladimir Babić kaže da je Lim još uvijek u koritu te da nije izlio, međutim njegov vodostaj rapidno raste i sata u sat.


- Svakog sata vodostaj Lima raste za 15 centimetara. Voda stiže iz Crne Gore, jer su i kod njih bile velike padavine. Na svu sreću kiša je prestala da pada pa pratimo stanje na terenu – navodi Babić.

Zbog obilnih padavina pokrenuta su i brojna klizišta i odroni. Tokom noći gotovo 200 kubika kamenja i zemlje sručilo se na magistralu kod Brodareva i presjeklo državni put ka graničnom prelazu Gostun sa Crnom Gorom.

.

.

.

.

(Kurir.rs/indeksonline/RINA)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.