x

Objavljena velika novost u Formuli 1 za 2023.

FIA i Formula 1 potvrdili su novitet za sljedeću sezonu. Umjesto dosadašnje tri sprint utrke, u kalendaru će ih biti dvostruko više, dakle šest, iako još nije potvrđeno u kojim će se zemljama one održati...

Prošle godine Silverstone je bio domaćin prvoga sprint vikenda u povijesti Formule 1, a nakon toga se isti format održao i u Monzi i Sao Paolu dok su ove godine sprint utrke zakazane za Imolu, Austriju i Sao Paolo iako se već za ovu godinu planiralo šest sprint utrka.

Ali nakon dužih pregovora između FIA-e, momčadi i vlasnika Formule 1 Liberty Media grupe danas je potvrđeno da će 2023. u kalendaru od 24 utrke biti šest sprint vikenda, donosi MaxF1.net.

“Oduševljen sam što možemo potvrditi da će šest sprintova biti dio prvenstva od 2023. nadalje nakon uspjeha formata uvedenoga 2021.”, rekao je CEO Formule 1 Stefano Domenicali.


“Sprint pruža akciju tijekom tri dana i vozači se bore za nešto od početka vikenda u petak pa sve do glavnoga događaja u nedjelju što dodaje još drame i uzbuđenja cijelom vikendu.”

“Povratne informacije navijača, momčadi, promotora i partnera bile su vrlo pozitivne i format daje novu dimenziju Formuli 1 pa svi želimo osigurati njegov uspjeh u budućnosti.”


Potvrđeno je da neće biti promjena u komercijalnim dogovorima između FIA-e i FOM-a po pitanju sprint vikenda iako je bilo govora da bi do toga moglo doći zbog povećanih troškova i opterećenja na bolide.

Iako još nema potvrde koje će utrke biti domaćin sprinta iduće sezone, zasad su favoriti Bahrain, Imola, Kanada, Austrija, Nizozemska i Brazil.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.