x

JOŠ VIŠE OPREME

Octavia RS 245 s Challenge Plus paketom stiže u Ženevu

Češki proizvođač automobila Škoda je za 88. sajam automobila u Ženevi u martu pripremila nekoliko premijera među kojima je i Octavia RS 245 s Challenge Plus paketom opreme.

Škoda će predstaviti obnovljenu Fabiju te luksuzni Kodial L&K, a uz njih će biti i Octavia RS 245 s novim Challenge Plus paketom. Fotografije još nisu objavljene, ali se zna da je automobil doživio promjene dizajna eksterijera i unutrašnjosti, kao i da je dobio još opreme.

Ranije je saopćeno da Octavia dobija opcionu digitalnu instrument tablu koja je prvi put viđena prošle godine u kompaktnom crossoveru Karoq. Radi se o modernom 12,3-inčnom digitalnom displayu koji će biti dostupan i kupcima Kodiaqa, kao i budućim vlasnicima flagshipa Superb. Model Superb će dobiti novu verziju 2,0-litarskog benzinskog motora koji isporučuje 268 KS te koji je ekskluzivno uparen sa sedmostepenim automatskim mjenjačem.

Važno je spomenuti da je treća generacija Superba od početka bila dostupna s 2,0-litarskim TSI motorom od 276 KS i to samo s pogonom na sva četiri točka. Kada je riječ o novoj verziji pomenutog benzinca, u saopćenju Škode se ne navodi da li će pogon na sva četiri točka biti standardan ili će kupci moći dobiti i verziju s pogonom na prednjim točkovima.

Octavia dobija i još više opreme među kojom je i ulazak u automobil bez ključa, KESSY sistem otključavanja i zaključavanja i LED ambijentalno osvjetljenje povezano s Driving Mode Select sistemom, koje će mijenjati boju ovisno o odabranom modu vožnje.

Na Sajmu automobila u Ženevi će biti izložen i Vision X koncept koji najavljuje namjere Škode za proizvodnju subkompaktnog crossovera, sestrinskog modela SEAT-ove Arone i nadolazećeg Volkswagenovog modela T-Cross.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.