x

Nevjerovatno

Od čega je ovaj čovjek? LeBron tokom utakmice dobio 3 kg mase?

Poznato je da ponajbolji košarkaš svijeta LeBron James posjeduje nadnaravne fizičke predispozicije, što je nedavno osjetio i bh. centar Jusuf Nurkić, ali priča koja se danas pojavila u američkim medijima stvarno je nevjerovatna.

LeBron James u svojoj 15. godini u NBA ligi igrao kao i prvog dana. Uspio je zaobići teže povrede, a čini se da do dan danas nije izgubio na brzini, snazi i odrazu.

Zaista nevjerovatnu priču prenio je danas novinar ESPN-a Brian Windhorst koji je prepričao anegdotu od prije nekoliko godina, sa utakmice finalne serije Istoka kada je James nosio dres Miami Heata.


"Neki igrači Miamija su vidjeli vagu i prepričavali sve u nevjerici. James je samo slegao ramenima i rekao: 'Baš čudno'. Nevjerovatno je da je prije utakmice imao 123 kg, a poslije nešto više od 126 kg, iako je danas puno lakši nego tada", prepričao je Windhorst.

Jamesova karijera je prepuno nevjerovatnih fizičkih pothvata. Windhorst je napomenuo da je James jednom iskrenuo skočni zglob za 90 stepeni, ali da je nastavio normalno igrati, te da je na toj utakmici upisao tripl-double. Također, podsjetio je da je James jednom prilikom odradio puni trening malo pred utakmicu, a zatim igrao 40 minuta i ubacio 40 poena.

Ipak, tri kilograma tokom utakmice se čini nevjerovatnim, ali znajući o kome se radi ništa nije nemoguće... 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.