x

DILER IZ SUSJEDSTVA

Od njega to niko nije očekivao: Pao sa gotovo tonu ko*aina

Dolazio mu je navodno neki prijatelj iz Australije zbog broda i tada to nikome nije bilo čudno .

Zoltan nema svoju kuću, odrješito nas je s vrata otpravila žena srednje dobi za koju smo poslije doznali da je majka Zoltana K. (42) iz Grebaštice, točnije naselja Šparadići pokraj Šibenika, uhvaćenog na Kanarskim otocima s “prstima u bijelom”.

Na pitanje je li Zoltanu što u rodu, gospođa se povukla u kuću s riječima da ne želi odgovarati na naša pitanja.

Zajedno s još dvojicom mlađih sugrađana, Markom M. B. (27) i Filipom Š., španjolska je policija u suradnji s hrvatskim kolegama i međunarodnim policijskim organizacijama uhitila njezina sina Zoltana na 15-metarskoj jahti Majic pod hrvatskom zastavom s gotovo tonom kokaina, ulične vrijednosti oko 40 milijuna eura.

Splitski PNUSKOK pratio je krijumčarske aktivnosti “dilera iz susjedstva” posljednjih šest mjeseci, a akcija u kojoj je uhićenje prepušteno Španjolcima izvedena je pod kodnim imenom “Falkuša”.

Ilegalna marina

Do kuće Zoltana K., na osami između predjela Laz i Šparadića, smještene uz uređenu obalu gdje je privezao dva-tri betonska pontona koji čine malenu, gotovo sigurno ilegalnu marinu, naputio nas je aktivist Mjesnog odbora, dakako pod uvjetom da mu ne spominjemo ime.

Zoltan K. bavio se turizmom, ugostiteljstvom, imao je malo pontonsko privezište za brodove, uglavnom jedrilice i manje jahte, autokamp, ugostiteljski objekt. Zoltan je, priča se, nevjerojatno sposoban čovjek, razumio se u sve i svašta, vrstan skiper, iznimno strpljiv čovjek, čeličnih živaca.

Svi se slažu oko jednog: bio je osebujan lik, naoko prilično introvertan, ali kad biste ga bolje upoznali, otkrili biste da je vrlo druželjubiv. Dolazio mu je navodno neki prijatelj iz Australije zbog broda i tada to nikome nije bilo čudno, a sad se svi pitaju otkud bi netko iz Australije zbog broda dolazio u Šparadiće. Jedrilica na kojoj je šibenski trojac uhvaćen s kokainom Zoltanova je i, tvrde mještani, bila je privezana pred njegovom kućom do Nove godine.

Susjed, koji ga poznaje od malih nogu, začuđen je onim što mu se stavlja na teret.

- Poznajem ga od djetinjstva - kaže Zoltanov susjed, uvjeren da je tom “vrijednom mladom čovjeku, uvijek svima spremnom priskočiti u pomoć”, voda došla do grla zbog kredita koje je podigao da uredi djedovu kuću.

- Zoltan je podigao još dvije etaže i mislim da je ta kuća u kojoj živi s majkom, ujakom te suprugom i dvoje djece pod hipotekom. Kako mi je pričao još godinama prije, čini mi se da mu je omču oko vrata stavila ona austrijska stambena štedionica - ispričao nam je taj stanovnik Šparadića. 


(Jutarnji.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.