x

Odbjegla kineska doktorica ima nove dokaze o porijeklu korone (VIDEO)

Doktorica Li-Meng Yan, poznata kineska virologinja, koja se navodno skrivala iz straha za svoju sigurnost ponovo je izašla u javnosti kako bi potvrdila da ima naučne dokaze da je COVID-19 proizveden u laboratoriji u Kini.

Naučnica koja kaže da je prošle godine izvršila neko od najranijih istraživanja COVID-19, komentarisala je to tokom intervjua za britansku emisiju „Loose Women“.

Na pitanje odakle potiče smrtonosni virus koji je usmrtio više od 900.000 širom svijeta, dr Yan - govoreći putem videolonka s tajne lokacije - odgovorila je:

„Dolazi iz laboratorije - laboratorija u Wuhanu i laboratoriju kontroliše kineska vlada“.

Insistirala je da su široko rasprostranjeni izvještaji da je virus porijeklom prošle godine sa pijace u Wuhanu u Kini "dimna zavjesa".

„Prva stvar je tržište mesa u Wuhanu... je dimna zavesa i ovaj virus nije iz prirode“, tvrdila je Yan, objašnjavajući da je „svoju obavještajnu informaciju dobila od CDC-a u Kini, od lokalnih ljekara“.

Virologinja je ranije optužila Peking da je lagao kada je saznao za virus i da je opsežno zataškavao njen rad.

Yan je dodala - „Bilo ko, čak i ako nemate znanje iz biologije, možete ga pročitati, a možete i sami provjeriti, identifikovati i verifikovati.“

„Ovo je kritična stvar za nas da znamo porijeklo virusa“, rekla je Yan i podvukla: Ako ne, ne možemo je prevazići - svima će biti opasno po život.“

Rekla je da izlazi sada u javnost, jer „znam ako ne kažem istinu svijetu, zažalit ću“, dodala je ona.

Yan je također tvrdila da su prije bjekstva iz Kine njene informacije izbrisane iz vladinih baza podataka.


(Radio Sarajevo)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.