x

Odgovor na jedno pitanje Vas vodi do poklon paketa proizvoda Himalaya Herbals!

IMENA DOBITNIKA, KOJE MOLIMO DA NAM ČIM PRIJE DOSTAVE PODATKE:
1. Dina Jusić, 2. Belmina Azemović, 3. Anita Mehičić, 4. Minela Almir Bišić, 5. Dijana Mitrić, 6. Vesna Kršić, 7. Aida Tuzlić, 8. Mirnesa Imširović, 9. Selvedina Enes Pašić, 10. Enes Deny Graborica
(Napomena: Vesna Kršić je slučajnim odabirom izvučena umjesto Elvise Zlojić, koja nam nije dostavila svoje podatke) 

Proizvodi “Himalaya Herbalsa” postali su dio svakodnevnice većine ljudi u Bosni i Hercegovini. Vrhunskim proizvodima kozmetike za bebe, za njegu kose, za njegu usta i za njegu kože, ali i fantastičnim cijenama, ovi proizvodi su ušli u domove širom naše zemlje. 

Proizvođač “Himalaya Herbalsa” je kompanija “The Himalaya Drug Company” osnovana 1930.godine u gradu Dehradun, u Indiji. Prvi proizvod bio je Serpina 1934.godine, sa antihipertenzivnim dejstvom, iz biljke Rauwolfia serpentina.

 

Kompanija se razvijala i proizvodnju su prebacili u Makali, kao i u druge krajeve Indije. 1975. godine unaprjeđen je postojeći proizvodni pogon u gradu Bangalore, Makali. To predstavlja početak savremene proizvodnje. 

 

Kompanija je dobila ime po planinskom masivu Himalayi. Himalayi su vijekovima predstavljali čist i uzvišen ideal, težnju čoveka da otkrije tajnu prirode, to su i osnovni ciljevi kompanije. Osim toga i veliki broj biljaka koji se koristi u proizvodima potječe sa Himalaya. Logo “Himalaya Herbalsa” vizuelno objašnjava njen identitet. List koji se proteže poprečno preko slova “H”, pokazuje usredsređenost kompanije na biljke, zelena boja je približavanje prirodi, a narandžasta predstavlja toplinu i obećava dobro zdravlje.

 

Od početka rada kompanije, osnovni ciljevi su razvoj, kvalitet i bezbjednost novih proizvoda. Prioriteti su približavanje korisniku dobro ispitanim, efikasnim i sigurnim prirodnim proizvodima. Dio kompanije “Himalaya” koji se bavi istraživanjem i razvojem, fokusiran je na razvoj proizvoda, kontrolu kvaliteta i standardizaciju. Kompletna proizvodnja od uzgajanja biljaka do finalnog proizvoda, odvija se u Indiji. Obaveza ove kompanije je ulaganje u stručni kadar i tehnologiju. 

 

Svaki proizvod se godinama ispituje, prije nego što se pojavi na tržištu. To omogućava stvaranje standardizovanih, bezbjednih i efikasnih polikomponentnih biljnih proizvoda. Potvrda da “Himalaya Drug Company” obezbeđuje visoki kvalitet i trajnost proizvoda je ISO 9001:2000 certifikat dobijen 2003. godine. Ovaj certifikat predstavlja svjetski standard u pogledu kvaliteta proizvoda. Fabrika je u martu 2010. dobila GMP certifikat na osnovu standarda Svjetske zdravstvene organizacije (WHO)

 

Danas “Himalaya” proizvode podržava u svojoj praksi više od 250.000 doktora širom svjeta, kao i korisnici u preko 65 zemalja. Proizvodi “Himalaya” kompanije se dijele na: medicinski program, kozmetički program, veterinarski program i monokomponentne proizvode. 

 

Medicinski program ima više od 35 proizvoda i dijeli se u četiri grupe: za djecu, za žene, za muškarce i za opštu primjenu. Najpoznatiji od svih proizvoda je Liv.52, proizveden 1955.godine. On je rangiran kao najbolji hepatoprotektiv, i četvrti farmaceutski proizvod u Indiji.

 

Proizvodnja kozmetičkog programa je pokrenuta 1999.godine. Dugotrajna i obimna ispitivinja, kao i saznanja o prirodnim biljnim proizvodima, iskorištena su da se formuliše niz kozmetičkih proizvoda, biljnog porjekla, koji doprinose dnevnim zdravstvenim potrebama ljudi. Dijele se na 5 grupa: kozmetika za bebe, zdravstvena kozmetika, kozmetika za njegu kose, kozmetika za njegu usta i kozmetika za njegu kože. 

 

Himalaya Vas nagrađuje. Ukoliko ste pažljivo pročitali tekst, sve što trebate jeste da u komentar (ispod članka, ne na facebooku) odgovorite na postavljeno pitanje i uz to članak podijelite na Vaš FB profil. 

 

Pitanje glasi: Kada je pokrenuta proizvodnja kozmetičkog programa “Himalaya Herbalsa” ?

 
Deset dobitnika koje ćemo izabrati slučajnim odabirom, a koji tačno odgovore na pitanje će dobiti poklon pakete proizvoda Himalaya Herbals u kojima će biti različiti proizvodi. Nagradna igra traje 10 dana, do 24. februara do 20 sati. Dobitnici će biti navedeni u članku, a također će biti obaviješteni porukom na Facebooku. Sretno.
 
 
Podsjećamo,  zastupnik "Himalaya Herbalsa" u  BiH je kompanija Medimpex d.o.o. Sarajevo i u saradnji sa Ekskluziva.ba portalom, spomenuta kompanija će svakog mjeseca nagrađivati naše posjetioce.
 
 
Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.