x

Odigrano 1. kolo turnira ''Igraj fudbal, živi život'': Pobjede Sarajeva, Želje, Borca i Slobode! (Foto)

Deveti fudbalski turnir pod nazivom ''Igraj fudbal, živi život'' počeo je danas u glavnom gradu BiH i trajat će do četvrtaka. Mečevi se igraju na stadionu Otoka i Sportskom centru ''Safet Zajko''. Odigrane su utakmice 1. kola, a postignuti su sljedeći rezultati:

Grupa A: Sarajevo – Olimpik 5:0 (golove su postigli Mešić dva, Ramić, Tabaković i Simanić). Ovaj dvoboj igrao se na Otoci. U istom terminu u Sportskom centru ''Safet Zajko'' Borac je bio bolji od Veleža rezultatom 2:0. Banjalučani su slavili golovima Beše (autogol) i Nikolića.


U grupi B: Željezničar – Slavija 6:0 (Karišik, Kučević, Jaganjac i tri puta Serdarević). Meč se igrao na Otoci, dok je Sportskom centru ''Safet Zajko'' Sloboda bila bolja od Širokog Brijega rezultatom 4:0 (Mahmud, Pekarić dva puta pogodio i Hadžić). Nakon dvoboja prvog kola može se konstatirati da su odigrane odlične utakmice klubova iz BiH.


U srijedu su na programu utakmice 2. i 3.kola. U grupi A u 9:00 sati snage će odmjeriti Olimpik – Borac, a u istom terminu u Sportskom centru ''Safet Zajko'' igraju Sarajevo – Velež. U 3. kolu od 16:00 sati sastaju se Sarajevo – Borac (Otoka), dok će Velež – Olimpik igrati u istom terminu (Sportski centar ''Safet Zajko'').

U grupi B u srijedu u 11:00 sati na Otoci u okviru 2. kola igraju Slavija – Široki Brijeg, a u Sportskom centru ''Safet Zajko'' u istom terminu sastaće se Željezničar – Sloboda.


U 3. kolu u 18:00 sati na Otoci igraju Željezničar- Široki Brijeg, a u istom terminu u Sportskom Centru ''Safet Zajko'' Sloboda – Slavija.

Nakon tri odigrana kola pobjednik grupe direktno će se plasirati u finale , dok će drugoplasiraana ekipa igrati meč za treće mjesto.

Organizator ovog događaja je Udruženje za podsticaj kulture i sporta Profesional iz Sarajeva. Pravo nastupa imaju igrači do 17 godina, a ove godine učešće su , zbog epidemiološke situacije, uzeli samo klubovi iz Bosne i Hercegovine.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.