x

Nećete više nikada kupiti gotove

Odlične domaće tortilje

Kada jednom napravite domaće tortilje više nikada nećete poželjeti kupiti gotove u prodavnici. Naime, tortilje su u osnovi vrlo jednostavna hrana, brze i lake pripreme s gotovo neograničenim mogućnostima nadijevanja.

Sastojci:

3 šoljice brašna

1 kašičica soli

1 kašičica praška za pecivo

1/3 šoljice maslinovog ulja

1 šoljica tople vode


Priprema:

1. Pomiješajte suhe sastojke u zdjeli, zatim dodajte toplu vodu i maslinovo ulje te umijesite tijesto dok se svi sastojci dobro ne povežu.

2. Tijesto formirajte u kuglu te razdijelite na pola, potom dobivene kugle ponovno prepolovite i nastavite tako sve dok ne dobijete 16 jednakih kuglica. Kuglice prekrijte čistom krpom te ih pustite 15 minuta da odmore.

3. Zagrijte tavu, obična teflonska za palačinke najbolji je izbor. Tavu ne treba mastiti. Na dobro pobrašnjenoj površini razvucite kuglicu tijesta u tanak krug, odnosno u veličini vaše tave.

4. Pecite na laganoj vatri i nikako ne predugo. Trik je u tome da kada vidite da se na tortilji s donje strane počinju stvarati mjehurići, pričekajte još 10-ak sekundi pa je okrenite i pecite još 30-ak sekundi i s druge strane. Pravilno ispečena tortilja trebala bi imati svijetlo smeđe mrljice te biti savitljiva i meka.

5. Svaku ispečenu tortilju odmah stavite na tanjir i prekrijte alu folijom ili ih, pak, slažite u najlonsku vrećicu kako bi zadržale svoju mekoću. Tortilje možete i zamrznuti, no da se ne bi u zamrzivaču zalijepile jedna uz drugu, između njih stavite komad papira za pečenje. Tako možete izvaditi svaki komad zasebno te ga zagrijati u mikrovalnoj.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.