x

Odlični Edin Puhalo u revanšu protiv Ozena Cetkinaya želi nastaviti seriju pobjeda!

Jedan od najuspješnijih bh. boksera Edin Puhalo, alias Iron Puki, revanš meč za WBC titulu protiv Turčina Ozena Cetkinaya imat će u subotu, 12. maja u njemačkom Augsburgu.

- Ozen je tražio revanš i ja sam prihvatio. Ovo mi je vrlo važan meč i veliki izazov, jer želim da što prije dođem u sam vrh svjetskog boksa i na listu top 15 izazivača za svjetskog prvaka u nekoj od četiri najjače svjetske asocijacije- WBC, WBA, WBO i IBF- kaže naš bokser.

Puhalo je aktuelni prvak Mediterana u najjačoj svjetskoj asocijaciji WBC. Ovo će biti njegov 17. profesionalni meč u dosadašnjoj karijeri u kojoj nije imao poraza, od čega je 15 mečeva dobio nokautom.

- Želja mi je da u ovoj godini postanem izazivač za WBC ili WBA interkontinentalnog ili svjetskog prvaka. Na dobrom sam putu u toj namjeri, a meč u Augsburgu je dobar test za to. Odradio sam odlične pripreme u svom Iron Puki Boxing kampu i spreman sam za novi izazov. Moj protivnik Ozen Cetkinaya boksao je s najboljim svjetskim bokserima, kao što su Juan Carlos Gomez, Manuel Charr i mnogi drugi. U Augsburgu se želim još jednom dokazati, a za meč imam veliku motivaciju jer sam već jednom pobijedio Cetkinaya. Hvala mojim prijateljima i sponzorima koji me prate i podržavaju- govori Iron Puki.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.