x

NBA LIGA

Odlični Jokić nedovoljan Denveru, Janis izdominirao Lejkerse

Trej Jang vukao Atlantu do pobjede, a nova era Bruklina je počela pobjedom


Jutro poslije posljednjeg dana kada su se mogle vršiti razmjene igrača, obilježile su četiri odigrane utakmice.

Orlando Medžik je na svom parketu savladao Denver Nagetse 115:104. Mladim košarkašima Orlanda nije smetalo što im je dolazila ponajbolja ekipa lige. Čak ni odličan start gostiju iz Kolorada i 12 razlike sa početka prve četvrtine nije mogao da zaustavi zahuktali Orlando.

Za ekipu sa Floride je dvocifreno bilo sedam košarkaša, a predvodio ih je Vendel Karter Junior (Wendell Carter jr.) sa 19 poena. Favorit za najkorisnijeg igrača sezone Nikola Jokić je ponovo popunio sve kolone, upisavši 29 poena i 12 skokova, dodavši im 6 asistencija.

Odličnu podršku mu je pružio, bivši igrač Orlanda, Eron Gordon (Aaron Gordon) koji je upisao 37 poena i 13 skokova.

Uprkos ovom porazu Denver je ostao na prvoj poziciji s omjerom 38 pobjeda i 18 poraza. Oni imaju pet pobjeda prednosti ispred drugoplasiranog Memfisa. Orlando će probati u posljednjem dijelu sezone napasti 10. poziciju i plej-in, ali i bez toga je uspjeh da se ovako mlada ekipa bori za doigravanje.

LA Lejkersi – Milvoki

Los Anđeles Lejkersi su ponovo poraženi. Večeras im je nedostajao Lebron Džejms (James), a to se pokazalo kao nepremostiva prepreka, pogotovo kada im je došla ekipa kakva su Milvoki Baksi. Lejkersi su na svom parketu poraženi rezultatom 106:115.


Janis Adetokumbo (Giannis Antetokounmpo) je ponovo izdominirao sa 38 poena i 10 skokova, a podijelio je i 6 asistencija svojim saigračima. Njemu se u pobjedi pridružio i povratnik iz povrede Kris Midlton (Khris Middleton) sa 22 poena.

Lejkerse su u igri držali Denis Šreder (Dennis Schroder) sa 25 poena i 12 asistnecije, te Entoni Dajvis sa 23 poena i 16 skokova.

Lejkersi iz utakmice u utakmicu se sve više udaljavaju od mjesta koja vode u doigravanje. Milvoki je pobjedom došao na dvije pobjede od Bostona koji od početka sezone drži prvo mjesto Istočne konferencije.

Jang i Dinvidi

U ostalim utakmicama treba pomenuti partije plejmejkera Treja Janga (Trae Young) koji je upisao 36 poena i 12 asistencija u pobjedi njegovih Atlanta Hoksa, kao i Spensera Dinvidija (Spencer Dinwiddie) koji je u svom povratku u ekipu Bruklina, odveo ekipu do pobjede sa 25 poena.

9./10.2 Rezultati NBA

Orlando – Denver 115:104 (Karter 19p / Gordon 37p)

Atlanta – Finiks 116:107 (Jang 36p / Okogi 25p)

Bruklin – Čikago 116:105 (Dinvidi 25p / Lavin 38p)

LA Lejkers – Milvoki 106:115 (Šroder 25p/ Adetokumbo 38p)


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.