x

Zenica

Održan 10.Festival kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Pred punom salom roditelja, rodbine, zvanica i gostiju velike scene Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, 15.6.2019. od 12h, održan je ovogodišnji jubilarni 10. „Festival kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi“ s ciljem slavljenja uspjeha, napredovanja i talenata djece, kao i uspješnog rada Privatne predškolske ustanove „Abakus“ Zenica

Zaposlenici i oko devedesetero djece iz „Abakusa“, jaslica, vrtića i produženog boravka, pripremili su zanimljiv i kvalitetan program, gdje su prezentirali svoja znanja, vještine, sposobnosti i talente. Sve je izgledalo kao u bajci, jer se scena šarenila od svjetlosnih efekata, kostima, scenografskih elemenata, djece i zaposlenih „Abakusa“.

Program su svečano otvorili najmlađi i najslađi, polaznici jasličkog programa, koji su sa svojim roditeljima i prekrasnim kostimima izveli izveli tačku „Put, put, putujemo“. 

Mlađa vrtićka grupa je svoje plesne sposobnosti pokazala kroz tačke: „Muzičke stolice“, „Clap your hands“ i „Ram sam sam“. Horski su izveli omiljenu pjesmu „Šta se u vrtiću radi“. Igrokazima „Djed i repa“ i „Mačka i miš“ su razveselili publiku. 

Njegovati ljubav prema našoj tradiciji, svakako je jedan od najvažnijih ciljeva rada našeg vrtića. Zato je starija vrtićka grupa izvela folklornu tačku „Bosansko kolo“ uz uvodni igrokaz u kojem se predstavio običaj mljevenja kafe, kahvenisanja i sevdisanja. Plesali su uz numeru „Čokolada“, a horski izveli pjesmu „Mama, hvala ti“. Glumačke sposobnosti su pokazali kroz igrokaze: „Eko igrokaz“, „Šimski doktor“ i „Susret“.

Školarci su izveli igrokaze „Strašan san“, „Čovjek ne pripada zemlji, zemlja ne pripada čovjeku“, horski izveli pjesmu „Škola“, a plesali uz kompozicije „Kad bi svi“ i „Djeca su ukras svijeta“. Da je naš vrtić inkluzivan pokazali smo izvedbom tačke „Budi sretan svaki dan“ na znakovnom jeziku.

Program manifestacije obogatili su gosti JU OŠ „Hamza Humo“ i Ars centar Zenica.

Na kraju programa svi predškolci su dobili diplome, a svi polaznici produženog boravka su dobili pohvale za postignut uspjeh u učenju i ponašanju u ovoj školskoj godini.



Počasne titule i nagrade su dobili najbolji od najboljih školaraca. Na osnovu odluke stručnog tima za:

1. „PRIJATELJA GODINE“ proglašen je Smriko Amina,

2. „TALENTA GODINE“ proglašena je Duraković Dalija,

3. „DIJETE GODINE“ proglašena je Henjaković Dalia.

Medijski pokrovitelji ovogodišnje manifestacije su: RTV Zenica, NIPD „NAŠA RIJEČ“, www.zenicablog.ba, www.ekskluziva.ba, TV JABUKA, RSG radio, TNT radio, Radio Kakanj, Coolstyle, www.visoko.ba, www.magazinplus.eu, Radio Antena, www.aktuelno.ba, Feba d.o.o. i www.kakanj-x.com.

Sponzor koji je podržao izradu scenografije i šešira je „Fedi d.o.o.“. Izradu narodne nošnje su sponzorirali „AC Food (AS Group) sa brendom „Maza“ i „Armond d.o.o.“. Nagrade za najbolje je objezbijedila firma Best d.o.o. BZK „Preporod“ Zenica je ustupio rekvizite za bosansku sobu.

Rukovodstvo vrtića zajedno sa kolektivom zahvaljuje se i svim roditeljima na neprestanoj podršci u radu i saradnji kod organiziranja proba i pripreme tačaka. Ponosni smo na naše zajedničke uspjehe i što se možemo pohvaliti sa preko 40 kulturno-javnih manifestacija koje smo održali za 10 godina postojanja.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.