x

Zenica

Održan 16. ARG UKT Cup BiH!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Radio klub Zenica bio je danas domaćin 16. ARG UKT Cup-a BiH. Odazvalo se oko 30-ak takmičara iz svih klubova sa područja države. Ovo je prva aktivnost nakon pandemije i takmičenje je proteklo uz poštivanje svih mjera izdatih za prevenciju korona virusa.

„U radijusu od 3-4 kilometra po okolnim brdima sakriveno je pet UKT predajnika i takmičari sa usmjerenim antenama idu i traže te predajenike. S obzirom na refleksiju ovo nije ni malo lagano takmičenje i zbog toga je uvijek manje takmičara“, kaže Alen Ruvić, predsjednik Radio kluba Zenica.

Zbog cjelokupne situacije koja vlada naš sagovornik kaže da nije moguće nešto dugotrajno planirati, već se planovi za takmičenja svode na narednih 15 do mjesec dana. 

Na ovom takmičenju najbronija ekipa je bila iz Goražda, odnosno Radio kluba Drina. Iman Begović je članica ovog kluba i kaže da je joj je današnje takmičenje jedno od najljepših.

„Uspjela sam pronaći tri stanice, ali sve u svemu bilo je dobro. Takmičenje nije bilo ni malo lagano, ali bit ovoga jeste druženje i meni je danas bilo prelijepo“, zaključila je ova mlada goraždanka. 

.

.

.

.

.

.

.

.


Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.