x

Održan 5. internacionalni turnir ritmičke gimnastike: Gracioznost i pobjednički duh obilježili VICTORIA CUP 2019.!

Peti internacionalni turnir ritmičke gimnastike VICTORIA CUP 2019, koji je proteklog vikenda održan u Sarajevu, obilježila je gracioznost i pobjednički duh.

Ukupno 500 takmičarki uzrasta od 3 do 17 godina predstavilo se u najboljem svjetlu vježbama sa i bez rekvizita u A, B, B light i nacionalnom programu kao i grupnim vježbama u A i B programu.  

Čestitam svim takmičarkama koje su na ovom turniru pokazale svoje kvalitete. Također, zahvaljujem svim klubovima koji su nam ukazali povjerenje i uzeli učešće na VICTORIA CUP-u, kao i sponzorma koji su podržali našu mladost i njihov trud koji će jednog dana rezultirati razvojem najboljih ljudskih vrijednosti kod svake od ovih djevojčica. Tokom cjelodnevnog programa u subotu publika je uživala u izvanrednim nastupima na tepihu, a pored njega mogli su u svakom trenutku vidjeti desetine djevojčica koje vrijedno rade i pripremaju se za svoje dvije minute. To je ono što nas ispunjava, sretni smo, zahvalni i prezadvoljni – kaže trenerica KRG Victoria Almedina Zajko.

Tokom svečanog otvorenja turnira kao mlade perspektive KRG Victoria proglašene su: Sajra Mulahmetović, Arisa Salihagić, Lamija Spahić, Ajna Subašić, Emina Karović, Dalal Hafizović, Ajša Džakmić, Saira Bezdrob, dok su na ceremoniji proglašenja pobjednika za najperspektivnije takmičarke A-programa KRG Victoria proglašene prejuniorke Ajna Maljanović i Ena Poturak i juniorke Hena Alihodžić, Ena Gavranović.

Posebno priznanja dodjeljena su i takmičarkama koje dostojanstveno predstavljaju klub na turnirima van granica BiH, a to su prejuniorke Hened Borovac-Bekaj, Alma Ćupina, Hena Ahmetspahić, Džana Dervišević, i juniorke Adna Efendić, Amani Borovac-Bekaj.

Misice petog VICTORIA CUP-a su Saša Jovanović članica GK “Prior”, Sara Ćorluka GK “Maksimir”, Ayani Musa iz KRG “BosnaGym” i Jovana Šilj iz KRG “Arabesque”.

Najmlađa takmičarka 5. VICTORIA CUP-a bila je trogodišnja Tajra Ema Mulahmetović, članica kluba domaćina.

Na 5. Internacionalnom turniru ritmičke gimnastike VICTORIA CUP 2019 učešće su uzeli TSV Bayer Leverkusen (Njemačka), GK “Makesimir”, GK “Šibenik” i KRG “Nebo”iz Hrvatske, GK “Palestra” i KRG “Sat” iz Srbije, GK “Prior” iz Crne Gore, te KRG “Čelik”, “Visoko”, “Arabesque”, “BosnaGym”, “Takt”, “Željezničar”, “Bubamara”, “Olimpik”, GK “Olimp” i klub domaćin KRG Victoria.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.