x

Održan NBA draft, Karlo Matković izabran tokom reklame za slatkiše

U noći sa četvrtka na petak održan je NBA draft u Brooklynu, a kao prvi pik izabran je Paolo Banchero.

Orlando je neočekivano izabrao američkog košarkaša s italijanskim pasošem. Radi se o 19-godišnjem centru koji je visok 208 cm, a koji je prošle sezone imao prosjek od 17,2 poena, zatim 7,8 skokova i 3,2 asistencije po meču igrajući za Duke koledž.

"Ovo nije ni san. Ovo je kao neka luda fantazija. Sanjao sam da ću doći do NBA lige, ali da ću biti prvi pick... To je ludo", rekao je Banchero nakon drafta.


Oklahoma je izabrala Cheta Holmgrena kao drugog pika, a pravo na treći pik imao je Houston koji je birao Jabarija Smitha. Sacramento je izabrao Keegana Murrayja, a Detroit Jadena Iveyja.

Na draftu je bio i nesuđeni bh. reprezentativac Karlo Matković, a on je kao 52. pik završio u New Orleansu. Zanimljivo da je njegov klub, Mega, imao dva igrača na draftu. Drugi je bio Nikola Jović koji je izabran od strane Miamija sa 27. pozicije.


Interesantno je kako je Matković izabran dok je trajala reklama za slatkiše.

Matković je rođen u Livnu 2001. godine, visok je 208 centimetara i igra na poziciji centra. On je prošle godine odlučio da igra za Hrvatsku umjesto za BiH, pa je imao i debi za seniore susjedne nam zemlje.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.