x

Zenica

Održan prvi memorijalni veteranski ragbi turnir „Amir Halilović“! (Foto)

Danas se na stadionu Kamberovića polje održao prvi međunarodni veteranski ragbi turnir „Amir Halilović“.

Amir Halilović bio je ragbista i naš sugrađanin koji je prošle godine preminuo od karcinoma pluća. U znak sjećanja na svog prijatelja, Ivan i Andrija Petrović pobrinuli su se za organizaciju turnira.

„Amir Halilović je bio naš brat. To je čovjek koji je najzaslužniji za naše takozvano treće poluvrijeme. Pjevao je, družio se s nama, obišao sve turnire. Najmanja stvar koju smo mogli učiniti da mu odamo počast je ovaj turnir koji smo posvetili baš njegovom imenu“, ističe jedan od organizatora, Andrija Petrović.

Turniru se odazvalo 12 ekipa iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ali i pojedinci koji dolaze iz Holandije, Italije, Francuske i Slovenije. Kako navodi naš sagovornik, želja im je da ovaj turnir postane tradicionalnog karaktera, jer je to najmanje čime mogu izraziti zahvalnost Amiru za sve njegove nesebične zasluge u odbrani ljudskosti, ali i sve lijepe uspomene. Turnir je otvorio gradonačelnik Fuad Kasumović.

„Zahvalan sam braći Petrović koji su organizovali ovaj memorijalni turnir na kojem učestvuju mnoge ekipe i želim da pobijedi najbolji. Tradicija ragbija u Zenici je preko pedeset godina i to treba njegovati i održavati“, navodi gradonačelnik Fuad Kasumović.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.