x

Održan prvi Shell tehnološki forum u BiH! (FOTO)

Shell tehnološki forum, događaj koji je od izuzetne važnosti za BiH, održan je  4. aprila, u hotelu Austria&Bosna u Sarajevu. Ovaj forum se već nekoliko godina tradicionalno održava u drugim državama Evrope i Afrike, a danas je i bh. prijestolnica postala bogatija za još jedan vrhunski događaj na kojem su govorili stručnjaci iz oblasti tehnoloških inovacija i dostignuća.

Organizatori Shell tehnološkog foruma su kompanije Orbico, koja je inače generalni uvoznik Shell motornih ulja i maziva na području BiH, ali i drugih osam država regije, i Shell.

- Lijepo je vidjeti da ključni igrači industrije nastupaju zajedno. Tehnološki forum je savršeno mjesto za razmjenu stručnosti i raspravu o zajedničkim izazovima. Shell maziva s inovativnim proizvodima i servisima mogu pomoći kompanijama da rade na svojim izazovima, te ih podržati u vođenju i planiranju operacija što je efikasnije moguće. Veliki distributeri su ključni za implementaciju Shell strategije u regijama u kojima Shell nema direktne operacije.


Ustvari, oni su ključna poluga u strategiji rasta Shell maziva.

Počeli smo da implementiramo makro distributivni model još 2007. godine, a sada imamo 80 različitih velikih distributera na pet kontinenata koji upravljaju poslovanjem maziva u ime kompanije Shell. Orbico, naš službeni distributer u Bosni i Hercegovini, svakodnevno radi na zadovoljavanju potreba kupaca s inovativnim proizvodima i izvrsnosti u pružanju usluga. Shell se raduje nastavku rada s ovako profesionalnim partnerom - rekao je Michal Reznik, account menadžer makro distributera na jugu za Shell maziva.


Cilj foruma bio je okupiti na jednom mjestu vrhunske stručnjake iz oblasti tehnoloških inovacija i dostignuća jedinstvene Shell Gas-to-Liquid (GTL) tehnologije, koja je nakon četrdeset godina razvojno-istraživačkog rada proizvedena u Shell tvornicama, tehnologije kojom se prirodni plin pretvara u visokokvalitetna tečna goriva, bazna ulja za maziva i druge tečne proizvode.

- Sve inovacije naše kompanije zasnivaju se na radu velikih centara za razvoj maziva širom svijeta, lociranih u Njemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Kini i Japanu. Inovativnost i razvoj novih proizvoda kao i njihove primjene na čelu su Shell maziva. Naše naslijeđe u tehnologiji maziva je izuzetno snažno – proteže se na više od 70 godina. Također, više od 200 naših naučnika i inžinjera primarno je posvećeno istraživanju i razvoju maziva. Trenutno imamo preko 150 patenata za bazna ulja, maziva i masti, te pređemo milione milja terenskih ispitivanja svake godine. Shell Group ulaže gotovo 1,3 milijarde dolara u tehnologiju svake godine - rekao je dr. Cem Ayaz, lider tehničkog tima za Shell maziva.


Učesnica Shell tehnološkog foruma bila je Andrea Gianaschi, marketing menadžerica makro distributera na jugu za Shell maziva.

- Kompanija Shell je veoma ponosna što naš B2B brend u Evropi povećava vrijednost brenda za 7% na 42,3 milijarde dolara. Uvođenjem koncepta ukupnih troškova vlasništva pomažemo različitim B2B kompanijama, koje posluju u različitim sektorima, da smanje ukupne troškove i povećaju profitabilnost. Nudimo i stručne tehničke usluge, dizajnirane da pomognu našim klijentima da poboljšaju svoje timove i povećaju svoju konkurentsku prednost, sada i u budućnosti.

Na forumu su također govorili: Jasmin Kukuljac, komercijalni direktor Orbico BiH, Muhamed Hasanović, voditelj divizije Shell maziva u Orbico BiH, Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore FBiH, Vedran Sorić, menadžer prodaje u jugoistočnoj Evropi za Magneti Marelli, dr. Matthias Eggenstein, projekt lider za inovacije, Shell maziva, Emir Kurtić, profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, te Semir Musić, suosnivač digital agencije Lilium Digital.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić/Promo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.