x

Održan tradicionalni Abakusov festival!

Pred punom salom roditelja, rodbine, zvanica i gostiju velike scene Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, 17.6.2017. u 12 sati, održan je ovogodišnji „Abakusov festival kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi“ s ciljem slavljenja uspjeha, napredovanja i talenata djece, kao i uspješnog rada Privatne predškolske ustanove i ustanove za boravak djece školskog uzrasta „Abakus“ Zenica.

Zaposlenici i oko devedesetero djece iz „Abakusa“ pripremili su zanimljiv i kvalitetan program, gdje su prezentirali svoja znanja, vještine, sposobnosti i talente. Sve je izgledalo kao u bajci, jer se scena šarenila od elemenata efektne scenografije, kostimografije, svjetlosnih efekata, djece, zaposlenika „Abakusa“ i studenata volontera.

 

S akcentom na prave vrijednosti na početku programa izveden je igrokaz „Braća i sestre u svađi – Četiri godišnja doba“ gdje su školarci pokazali talenat za glumu, te ukazali na važnost prijateljstva. Nakon bajkovitog, emotivnog i sretnog završetka igrokaza, dvije polaznice starije vrtićke grupe su publiku oduševile izlaskom u kostimima žaba i izvele igrokaz „Žablje prijateljstvo“.

 

U nastavku programa predškolci su pokazali svoje plesne talente uz plesne tačke: „Ples leptirova“, „Šik postole“ i „Hoki poki“. Da znaju da glume i nasmiju publiku pokazali su kroz igrokaze: „Čuvajmo zemlju“, „Prvi let“, „Kruška i jabuka“ i „Skakutavi skakavac“ i recitacije „E,baš hoću“, „Šuma na zidu“, „Šta sadrži jedno malo dijete?“, „Dobar kao dijete“, „Dječije nebo“ i „Djeca rastu“.

 

Počasne titule i nagrade su dobili najbolji od najboljih školaraca. Na osnovu odluke stručnog tima za:

 

1. „PRIJATELJA GODINE“ proglašena je Spahić Ajna,

 

2. „TALENTA GODINE“ proglašena je Duraković Dajra,

 

3. „DIJETE GODINE“ proglašena je Akrapović Karla.

 

U toku programa uručene su zahvalnice roditeljki Džani Hamedović za izradu kostima „Žabe“ i roditelju Almiru Ganiću za izradu matrice „Mama voli bebu“.

 

Medijski pokrovitelji ovogodišnje manifestacije su: Radio-televizija Zenica – kao GENERALNI TELEVIZIJSKI POKROVITELJ, Radio „Kameleon“ – GENERALNI RADIJSKI POKROVITELJ, NIPD „NAŠA RIJEČ“, www.zenicablog.ba, www.aktuelno.ba, www.drukciji.ba, www.ekskluziva.ba, www.pressing.ba, www.kakanj-x.com, www.zenski.ba, www.radiokameleon.ba, www.zenica-online.com, www.tesanjski.info, www.udrimuski.ba, www.tntportal.ba .

 

Sponzori koji su podržali izradu kostimografije su kompanije: Duracell, M-elektric d.o.o. Sarajevo, Armond d.o.o. Čapljina, Pero d.o.o. Zenica i Zenko d.o.o.

 

Nagrade za najbolje je objezbijedila firma Gog d.o.o. Zenica.

 

Naknadno će biti uručene zahvalnice medijskim pokroviteljima, studentima Univerziteta u Zenici, Islamskom pedagoškom fakultetu, te sponzorima koji zahvalnice nisu preuzeli na manifestaciji.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.